Ievērojami palielina naudas balvas Pasaules kausā futbolā sievietēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV un Anglijas futbolistes
ASV un Anglijas futbolistes Foto: AFP/SCANPIX

Gaidāmajā sieviešu Pasaules kausa futbolā finālturnīrā, salīdzinot ar 2019.gada turnīru, naudas balvu fonds tiks trīskāršots, sasniedzot 152 miljonus ASV dolāru (apmēram 141 miljons eiro), paziņoja pārvēlētais Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantīno.

2019.gada Pasaules kausā sievietēm kopējā naudas balvu summa sastādīja 50 miljonus ASV dolāru (apmēram 47 miljoni eiro), kamēr vēl vienā Pasaules kausa finālturnīrā pirmā tā naudas balvas sastādīja vien 15 miljoni ASV dolāru (apmēram 14 miljoni eiro).

Neskatoties uz to, ka ir acīmredzama izaugsme finansējuma piesaistē arī sieviešu turnīriem, nevienlīdzība ir pietiekoši liela. Pērn notikušajā Pasaules kausa finālturnīrā vīriešiem kopējā naudas balvu summa sasniedza 440 miljonus ASV dolāru (apmēram 413 miljoni eiro).

"Diemžēl ne visa industrija vēlās iesaistīties. Ja raidorganizācijas un sponsori vīriešu Pasaules kausam piedāvā 100 miljonus, tad sieviešu turnīram tas ir tikai viens miljons vai pat mazāk," teica Infantīno. "Sievietes ir pelnījušas daudz vairāk par to un mēs esam šeit, lai cīnītos par to ar viņām kopā."

2023.gada Pasaules kauss sievietēm no 20.jūlija līdz 20.augustam norisināsies Jaunzēlandē un Austrālijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu