"Auda" gūst otro uzvaru un izvirzās futbola virslīgas līderpozīcijās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Auda" futbolisti
"Auda" futbolisti Foto: Sanita Ieva Sparāne

Sestdien, 18. martā, "Auda" Rīgā izcīnīja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas otrās kārtas divu Rīgas komandu spēlē. "Auda" izvirzījusies turnīra tabulas galvgalī.

Spēlē, kurā mājinieku lomā bija "Metta", ar 2:0 (1:0) uzvarēja "Auda".

17. minūtē savus otros vārtus sezonā guva Matiass Agustins Piteo. Pēc stūra sitiena izspēles no labās puses bumba pie viņa atlēca uz soda laukuma robežas, un Piteo ar vārtsargam sarežģītu sitienu pret zemi raidīja bumbu vārtu kreisajā stūrī.

Lai arī "Metta" futbolistiem bija vairākas iespējas izlīdzināt rezultātu, mača kompensācijas laika ceturtajā minūtē 65. minūtē uz maiņu nākušais Vladimirs Stepanovs pretuzbrukumā panāca 2:0. Bumba pēc viņa sitiena netālu no vārtsarga laukuma labajā pusē atsitās pret kreiso vārtu stabu, pēc tam pret labo un ielidoja vārtos.

Ar sešiem punktiem divās spēlēs "Auda" kļuva par turnīra līderi.

"Auda" pirmajā kārtā ar 2:0 pieveica Salaspils "Super Nova" vienību, pirmajā puslaikā pāris minūšu laikā vārtus gūstot Vjačeslavam Isajevam un Piteo.

"Metta" rindās sezonas sākumā atgriezušies Lūkass Vapne un Vladislavs Fjodorovs. Vārtsargs Jānis Beks, lai gan nonācis RFS paspārnē, paliek savā dzimtajā klubā uz īres tiesībām.

"Auda" komanda sastāvā saglabājusi daudzsološo vārtsargu Fabrisu Ondoā un šo pozīciju pastiprinājusi ar Robertu Ozolu. Rīgā spēlējošā Ķekavas kluba rindās palikuši tādi spēlētāji kā Ivo Minkevičs, Daniils Ulimbaševs un Aleksejs Saveļjevs, bet projām uz "Riga" devušies Usejnu Njangs un galvenais treneris Tomislavs Stipičs, kura vietā stājies Simo Valakari.

Vēl sestdien plkst. 15 "Valmiera" Valmieras Olimpiskā centra stadiona laukumā uzņems "Liepāju", bet "Riga" ar RFS "Mežaparks SV" laukumā tiksies plkst. 17. Cīņas tiešraidē translēs televīzijas kanāls TV4 un tīmekļa vietne "Sportacentrs.com".

Jau ziņots, ka piektdien kārtas pirmajā spēlē jaunpienācēja "Jelgava" izcīnīja pirmo uzvaru, ar 2:1 pārspējot "Daugavpili".

Kārtas pēdējā spēlē svētdien Salaspils "Super Nova" savā laukumā tiksies ar "Tukums 2000"/"Telms".

Šajā sezonā futbola virslīgā spēlē desmit komandas - "Valmiera", "Riga", RFS, "Liepāja", "Auda", "Daugavpils", "Tukums 2000"/"Telms", "Metta", Salaspils "Super Nova" un jaunpienācēja "Jelgava".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc aizvadītām 36 spēļu kārtām, katrai komandai savā starpā tiekoties četras reizes. Kopumā notiks 180 spēles.

2023. gada sezona ir zīmīga ar to, ka Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu