FOTO ⟩ Lietuvas transportlīdzekļu reģistrs atklāj, kā cīnās ar Krieviju slavinošām auto numurzīmēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: 15min

Reģistrējot automašīnu, numurzīmes parasti tiek izsniegtas rindas kārtībā. Pastāv arī iespēja par papildu maksu izveidot pašam savu unikālo numurzīmi. Lietuvā gan ne visas šāda tipa numurzīmes tiek atļauts reģistrēt. Lietuvas transportlīdzekļu reģistrs ("Regitra") ziņo, ka primāri numurzīmes domātas, lai identificētu automašīnas un cilvēkus, kuriem auto pieder, ceļu satiksmē, vēsta portāls "15min".

Izvēles numurzīmēm ir jāsastāv no viena līdz sešiem simboliem, no kuriem vismaz vienam ir jābūt ciparam.

Taču ne visas personalizētās numurzīmes tiek izdotas.

Lietuvas transportlīdzekļu reģistra statistika liecina, ka vidēji katras piektās personalizētās numurzīmes pieprasījums tiek noraidīts.

Visas numurzīmes ir publiski redzamas citiem cilvēkiem, tāpēc personalizētās numurzīmes iegūšana ir atkarīga no tā, vai kombinācija ir pareiza un atbilst prasībām.

Foto: 15min

Reģistrs arī vērš uzmanību, ka saskaņā ar pašreizējiem noteikumiem numurzīmēs ir aizliegts iekļaut vulgārus, slenga vai lamu vārdus, kas var izraisīt negatīvas asociācijas.

Ir aizliegts arī izmantot dažādus jēdzienus vai apzīmējumus, kas varētu aizskart kādu cilvēku grupu vai izraisīt naida kurināšanu.

Kā piemēri tiek minēti - SSRS [PSRS], nacistu vai komunistu organizācijas vai to līderu uzvārdi, abreviatūras, utt.

Foto: 15min

Numurzīmes, kas saistītas ar Krieviju, vispār netiek izsniegtas.

Piemēram, kāda uzņēmuma lēmums bija nomainīt numurzīmes visiem auto, kuriem numurzīmēs bija iekļauts tādi divdomīgi apzīmējumi kā KGB, RU, SU, MIG, MIG 029.

Foto: 15min

Sākoties Krievijas karam Ukrainā, "Regitra" bez maksas piedāvāja apmainīt tādas numurzīmes kā MOSKVA, MOSCOW, RUSSIA, MIG29. Tāpat reģistrs sazinājās arī ar auto, kuram ir MOIMIR numurzīmes, piedāvājot tās nomainīt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu