"Man bija sajūta, ka jālido agrāk." Roberto Meloni par aizsaulē aizsaukto mammu un Sardīnijas bēru tradīcijām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Roberto Meloni/Facebook.com

Dziedātājs un šovmenis Roberto Meloni aizvadītajā nedēļas nogalē sociālajos tīklos paziņoja, ka viņa mamma ir devusies aizsaulē. Sarunā ar "Kas Jauns?" Meloni pauž atvieglojumu, ka paguvis no mammas atvadīties.

"Pagājušajā gadā mamma piedzīvoja divus insultus, viņai bija grūti runāt, staigāt vispār nevarēja. Marta sākumā kļuva vēl sliktāk, tāpēc lidojumu, kas bija iecerēts marta beigās, pārcēlu uz vidu. Man bija sajūta, ka jālido agrāk," tā Roberto.

Mamma nomira tieši tajā laikā, kad dēls ciemojās mājās. Un, viņaprāt, Bindžeda tieši šo mirkli gaidīja.

Sarunā viņš pastāstīja arī to, ka Sardīnijas bēru tradīcijas ievērojami atšķiras no mūsējām. Ja cilvēks nomirst slimnīcā (kā tas bija gadījumā ar Roberto tēti), atvadu ceremonija tiek rīkota īpašā ēkā pie medicīnas iestādes. Taču, ja cilvēks mirst mājās (kā tas ir gadījumā ar Roberto mammu), arī atvadīšanās daudzu stundu garumā notiek tur.

Atvadas notika Meloni ģimenes mājā, kur tam bija iekārtota īpaša telpa gaišās noskaņās, kā Bindžeda bija vēlējusies. Atvadas notika svētdien, pulcējoties tuviniekiem, kas paguva atbraukt pat no Šveices, kaimiņiem un ciemata iedzīvotājiem.

Roberto mamma Bindžeda mūžībā devās 84 gadu vecumā.

Vairāk lasiet izdevuma "Kas Jauns" 21. marta numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu