Sji Putinam pauž Ķīnas apņēmību spēlēt konstruktīvu lomu "Ukrainas jautājumā"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ķīnas prezidents Sji Dziņpins
Ķīnas prezidents Sji Dziņpins Foto: Li Xueren/AP

Ķīnas prezidents Sji Dziņpins tiekoties Maskavā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu paudis Ķīnas apņēmību spēlēt konstruktīvu lomu "Ukrainas jautājuma", kā Pekina dēvē Krievijas pret Ukrainu izvērsto pilna mēroga karu, noregulējumā, vēsta Ķīnas oficiālā ziņu aģentūra "Siņhua".

"Tikšanās gaitā pusēm bija padziļināta viedokļu apmaiņa Ukrainas jautājumā. Sji Dziņpins paziņoja, ka Ukrainas jautājumā vairojas balsis par mieru un saprātu, vairums valstu iestājas par spriedzes deeskalāciju, par mieru un sarunām un pret eļļas liešanu ugunī. Vēsture rāda, ka konflikti galu galā jārisina dialoga un sarunu ceļā," norāda "Siņhua".

Aģentūra atgādina, ka Ķīnas puse nule kā publiskojusi īpašu dokumentu ar nosaukumu "Ķīnas pozīcija attiecībā uz Ukrainas krīzes politisku risinājumu", cita starpā iestājoties pret vienpusējās sankcijām.

Atbilstoši Sji teiktajam Ķīnas puse uzskata - "jo sarežģītāk, jo vairāk mums durvis jātur atvērtas mieram, jo asākas pretrunas, jo mazāk mēs drīkstam atteikties no pūlēm dialoga labā".

"Ķīna ir gatava arī turpmāk spēlēt konstruktīvu lomu Ukrainas krīzes politiskā risinājuma progresa labā," teikts "Siņhua" materiālā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu