Politologs: Bēdīgi skatīties uz valsts vadītāju, kurš nespēj uzņemties atbildību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Universitātes profesors Jānis Ikstens
Latvijas Universitātes profesors Jānis Ikstens Foto: Zane Bitere/LETA

Politologs Jānis Ikstens izteicies par premjera Krišjāņa Kariņa rīkojumu ministrijām pārskatīt izdevumus, lai rastu nepieciešamo papildu finansējumu. "Laikam var runāt par tādu nepietiekamu līderību," Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" norādīja politologs Jānis Ikstens.

"Man ir bēdīgi skatīties uz valdības vadītāju, kurš nespēj uzņemties pats atbildību, kuram nav skaidra redzējuma par veicamajiem darbiem," atskatoties uz Kariņa valdības paveikto 100 dienās, sacīja politologs Jānis Ikstens

Politologs norāda, ka Kariņš ir vadījis valdību četrus gadus.

"Tagad pamosties un teikt: "Ziniet, vajag kaut ko reformēt!" - pašsaprotams ir jautājums, kur tad tu biji, kāpēc neko nedarīji?

Protams, var atrunāties ar Covid-19, karu, bet dzīve tāpēc neapstājas,"

norāda Ikstens, piemetinot, ka rīkojums ministrijām pārskatīt izdevumus ar mērķi atrast līdzekļus veselībai un izglītībai, "ir kliedzošs".

"Pāris nedēļas pēc budžeta pieņemšanas tagad meklēsim papildu lietas. Jā, ministrijās gada griezumā kādi krikumiņi rodas, bet ne jau pirmajā, otrajā ceturksnī," rezumēja Ikstens.

Kariņš uzdeva visām ministrijām pārskatīt izdevumus, lai rastu nepieciešamo papildu finansējumu veselības aprūpes un izglītības nozarēm, pavēstīja premjera birojā.

Ministru prezidents 2023. gada budžeta pieņemšanas procesā uzsvēra, ka līdz ar nepieciešamo pārmaiņu īstenošanu veselības un izglītības nozarēs tiks pārskatīti visu ministriju izdevumi, lai rastu papildu finansējumu valdības deklarācijā un tiesību aktos pausto apņemšanos īstenošanai šajās nozarēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu