"Desmit minūtes, daži klikšķi.""TikTok" rāda bīstamus video 13 gadus veciem bērniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: phBodrova/Shutterstock

Izpētīts, ka dažu minūšu laikā pēc tam, kad gados jauni "TikTok" lietotāji reģistrē savu profilu, platformas algoritms pusaudžiem rāda bīstamu saturu, tostarp videoklipus, kuros iemūžināts, kā cilvēki sevi nogalina, vēsta medijs "Vice".

Neskatoties uz "TikTok" solījumiem vērsties pret šāda veida saturu, tas joprojām ir viegli atrodams jauniem lietotājiem.

"TikTok" algoritms ir tik ļoti attīstīts, ka tas sāks rādīt arvien ekstrēmāku saturu jauno lietotāju plūsmā pēc tam, kad viņi būs izmantojuši lietotni vien 10 minūtes, teikts pētījumā.

Pētnieki izveidoja deviņus dažādus jaunus "TikTok" kontus, norādot, ka ir 13 gadus veci. Viņi noskatījās dažādus video un atklāja, ka pēc 10 dažādu video noskatīšanās jaunajos profilos parādījās līdzīgs un bieži vien ekstrēmāks saturs.

Vienā profilā parādījās video, kurā Holivudas aktieris Džeiks Džilenhols saka: "Nošauj mani. Iešauj man sejā."

Videoklips, kas šobrīd ir dzēsts, guva vairāk nekā 440 000 atzīmju "patīk", vairāk nekā 2,1 miljonu skatījumu, 7200 komentāru. Lielākā daļa komentētāju atbalstīja ieteikumu veikt pašnāvību, savukārt citi lietotāji komentāros vēstīja, ka ir vientuļi vai "iekšēji jūtas miruši".

"Desmit minūtes un daži klikšķi "TikTok" ir viss, kas nepieciešams, lai vērotu drūmu un kaitīgu saturu," sacīja pētījuma līdzautors Maens Hamads.

Pēc pētījuma publicēšanas "TikTok" norādīja: "Mēs smagi strādājam, lai novērstu negatīva satura parādīšanos mūsu platformā."

Ziņojumā arī konstatēts, ka 13 gadus veciem jauniešiem, kas pievienojās platformai, neticami ātri un vienkārši bija atrast saturu, kas saistīts ar cilvēku nogalināšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu