Piecas lietas, ko jaunlaulātie nožēlo uzreiz pēc kāzām. Lai ar jums tā nenotiek!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: IVASHstudio/Shutterstock

Ideālu kāzu, iespējams, nav. Tomēr ir lietas, no kurām, kāzas organizējot, var izvairīties, lai lielā diena būtu tik brīnišķīga, cik vien iespējams. Kāda profesionāla līgavas māsa ar 125 kāzu pieredzi portālam "Insider" atklāj piecas populārākās lietas, ko pāri nožēlo uzreiz pēc kāzām, un iesaka, ko darīt, lai viss izdotos lieliski.

Iztērēts par daudz naudas

Populārākā atbilde uz jautājumu, ko jaunlaulātie darītu citādāk, ir – tērētu kāzām mazāk naudas.

Plānojot kāzas, parasti visu gribas labāk un vairāk, nekā patiesībā vajadzīgs. Labāk uzreiz noteikt stingru budžetu dažādām lietām – ēdināšanai, alkoholam, mūzikai un tamlīdzīgi. Zinot konkrētu budžetu, protams, jāvelta vairāk laika gan vietas, gan ēdinātāju, gan visa kā cita meklēšanai, bet tas atmaksājas.

Runājot par ēdināšanu - galdiem nav jālūst un dzērieniem no bāra nav jāplūst kā upei.

Izdarot tikai dažus svītrojumus ēdienkartē, beigās var atklāt, ka ietaupīti vairāki simti vai pat vairāk. Pēc kāzām tie lieliski noder!

Līgava un līgavainis paliek neēduši

Jaunlaulātie bieži vien rūpīgi izvēlas, kādi ēdieni tiks pasniegti kāzu maltītē, kādas būs gardas uzkodiņas, kāda – kāzu kūka. Bet kāzu dienā jaunlaulātajiem reizēm tas viss iet gar degunu, jo daži pāri ir tik aizņemti vai satraukušies, ka galu galā tā arī neko neapēd. Un  žēl, jo kāzu gardumi nav nobaudīti, turklāt pašā vakarā izsalkums liek sevi manīt.

Jaunlaulātajiem ir jāpaēd!

Vēlams kaut ko uzēst jau pirms došanās uz laulību ceremoniju. Un, kad sākas kāzu maltīte, tad starp visiem "Rūgts!" jaunajam pārim kārtīgi jāiestiprinās. Vēlams, mielasta sākumā, jo pēc tam sekos dejas, dzejas, uzrunas, sarunas, un jaunlaulātie tiek ierauti kāzu mutulī.

Jaunlaulātie nepavada laiku viens ar otru

Tikko salaulāti, lai pavadītu kopā visu mūžu, savu kāzu dienu daži jaunlaulātie nemaz nepavada blakus. Īpaši, ja uzlūgts tā pavairāk viesu no abām pusēm. Kamēr katrs aprunājas ar saviem un jaunajiem radiem, uzklausa vēlējumus, fotografējas dažādās kombinācijās, iedzer kādu glāzi kopā ar draugiem un kopā pasmejas par savā lokā vien zināmiem jokiem, paiet daudz laika.

Pieredzējusi līgavas māsa iesaka – turieties viens otram tuvumā, ja reiz izlēmāt apprecēties!

Radi un draugi tagad tāpat jums kopīgi – planējiet no viena kāzu viesu bariņa pie otra kopā!

Ko uzaicināja, ko neuzaicināja

Tās vienmēr ir grūtas izvēles – kuru aicināt, kuru neaicināt, īpaši, ja abiem ir daudz radu un draugu. Pēc kāzām dažus pārus pārņem milzu nožēla un vainas sajūta attiecībā uz dažiem radiem un draugiem, kas netika uzaicināti uz kāzām. Savukārt ar dažiem, kas tika uzaicināti, jo "tā vajag", vai vienkārši likās, ka ar viņiem būs jautri, jaunais pāris pēc kāzām, iespējams, nemaz vairs nesatiksies un ar dažiem pat – nemūžam vairs nesarunāsies.

Veidojot viesu sarakstu, lielā mērā jāuzticas iekšējai sajūtai. Ja viesu sarakstā sākotnēji nav iekļauta kāda persona, par kuru tomēr visu laiku jādomā un jāapšauba sava izvēle, varbūt apsvērt domu tomēr ielūgt šo cilvēku, lai pēc kāzām pašiem nav žēl.

Ja apsverat kādu personu uzaicināt, bet iekšējā sajūta saka – nevajadzētu, varbūt nevajag šo cilvēku ielūgt? Galu galā, viņu var ielūgt mazliet vēlāk, ja domas mainīsies.

Vajadzēja sarīkot sapņu kāzas, bet...

Daudzi cilvēki pārāk ietekmējas no tā, kādas kāzas vēlas viņu ģimene vai kādas kāzas patiktu viņu draugiem. Tā vietā, lai rīkotu nelielas kāzas brīvā atmosfērā vai vienkārši aizbēgtu no visiem un nosvinētu savu īpašo dienu divatā, daudzi pakļaujas spiedienam un rīko lielas kāzas. Jo, raugi, ģimene tā vēlas un ģimene gatava to visu apmaksāt. Vai arī – lolojot savu sapni par īpašām kāzām īpašā vietā, daudzi padodas argumentiem, ka tas būs dārgi, kam tas vajadzīgs, kurš tā vispār dara utt. Beigās jau kāzas notiek tik un tā, taču gadiem izsapņotais kāzu sapnis tā arī paliek nepiepildīts.

Plānojot savu lielo dienu, svarīgi vienam ar otru izrunāt visas sarkanās līnijas un vienoties par galvenajām lietām – mērogs, viesi, vieta, ēdiens. Svarīgi, lai tās ir sapņu kāzas gan līgavai, gan līgavainim. Citu vēlmes te nepavisam nav noteicošās – lai precas paši un rīko tādas kāzas, kādas vēlas!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu