VIDEO Ukrainas sportisti ar emocionālu vēstījumu aicina SOK neatgriezt sportā krievus un baltkrievus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Ukrainas skeletonists Vladislavs Heraškevičs savā "Twitter" kontā publiskojis video, kurā vairāki ukraiņu sportisti vēršas pie Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK), kas aktīvi meklē veidus, kā sporta apritē atgriezt krievu un baltkrievu atlētus.

Jau ilgāku laiku viens no būtiskākajiem jautājumiem sporta pasaulē ir krievu un baltkrievu sportistu iekļaušana 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs.

SOK prezidents Tomass Bahs, uzstājoties Rūras politiskajā forumā, atkal runājis par "vienlīdzību" un "sporta iejaukšanos politikā".

Bahs arī norādīja, ka ukraiņi vēloties pilnīgu Krievijas un Baltkrievijas izolēšanu no sporta. 

Tagad vairāki prominenti Ukrainas sportisti nofilmējušies aizkustinošā video, vēršoties pie SOK ar aicinājumu pārdomāt krievu un baltkrievu integrāciju atpakaļ starptautiskajā sportā.

Šajā video runā arī olimpiskie medaļnieki Oļehs Verņajevs (vingrošana), Staņislavs Horuna (karatē), Hanna Rizatdinova (vingrošana), Žans Beleņuks (grieķu-romiešu cīņa), Olga Harlana (paukošana).

"Mums jāapvienojas, lai pierādītu, ka šāds SOK lēmums būtu apkaunojums. Tas tikai palīdzēs Krievijas propagandai. Teroristiem sportā nav vietas," video pauda Heraškevičs, sava tvīta pavadošajā tekstā norādot, ka "sports nevar būt ārpus politikas, kamēr norit cinisks karš".

Parīzes olimpiskās spēles norisināsies no 2024. gada 26. jūlija līdz 11. augustam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu