Saldumu ražotājs "Pobeda" komentē izskanējušo informāciju par Krievijas armijas atbalstīšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas šokolādes fabrikas "Pobeda Confectionery" Ventspils ražotne.
Krievijas šokolādes fabrikas "Pobeda Confectionery" Ventspils ražotne. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas saldumu ražotājs SIA "Pobeda Confectionery" noliedz atbalsta sniegšanu Krievijas armijai, informē uzņēmums.

"Pobeda Confectionery" pārstāvji uzsver, ka uzņēmums "nav atbalstījis, neatbalsta un arī nākotnē neplāno jebkādā veidā atbalstīt Krievijas armiju".

Uzņēmumā pauž pārliecību, ka "neidentificējamu avotu izplatītā informācija" par šokolādes fabrikas "Pobeda" 15 tonnu gatavās produkcijas ziedojumu Krievijas armijai neatbilst patiesībai.

Vienlaikus uzņēmuma pārstāvji norāda, ka 2022.gadā gatavās produkcijas eksports uz Krieviju, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, samazinājās vairāk nekā divas reizes un turpina samazināties. Uz Baltkrieviju uzņēmums neeksportē.

Tāpat tiek norādīts, ka "Pobeda Confectionery" nav grūtību, kas būtu saistītas ar sankcijām, kā arī neplāno apturēt darbību.

Jau ziņots, ka Valsts drošības dienests (VDD) pārbauda informāciju saistībā ar "Pobeda Confectionery" iespējamu iesaisti atbalsta sniegšanā Krievijas bruņotajiem spēkiem.

Pārbaude sākta pēc tam, kad publiskajā telpā parādījies neskaidras izcelsmes materiāls krievu valodā, kurā vēstīts, ka minētais uzņēmums it kā ziedojis 15 tonnas produkcijas Krievijas armijai, kas karo Ukrainā, bet uzņēmuma līdzīpašniece Olga Muravjova no Jegorjevskas "Kaujas brālības" it kā saņēmusi balvu par sniegto palīdzību Krievijas karavīriem Ukrainā.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2021.gadā "Pobeda Confectionery" apgrozījums samazinājās par 13,8% un bija 2,93 miljoni eiro, vienlaikus uzņēmums cieta zaudējumus 530 291 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Uzņēmums "Pobeda Confectionery" reģistrēts 2014.gadā, un tā pamatkapitāls ir 3060 eiro. Uzņēmuma kapitālā 90,2% pieder Kiprā reģistrētai kompānijai "Adellaar Holdings Limited", bet pārējo kapitāldaļu īpašnieki ir Kipras pilsoņi Vitālijs un Olga Muravjovi. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Kipras pilsonis Andrejs Muravjovs.

2000.gadā Krievijā, Piemaskavas pilsētā Jegorjevskā dibinātā kompānija "Pobeda" ir viena no lielākajām konditorejas fabrikām Krievijā, kas izplata produkciju vairāk nekā 20 valstīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu