"Viņa ir kā ieslodzītā..." Bijušais F-1 boss par Šūmahera ģimeni un tās privātuma politiku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihaels Šūmahers
Mihaels Šūmahers Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais Pirmās formulas (F-1) komandas "Jordan" vadītājs Edijs Džordans sarunā ar "The Sun" izteicies par leģendārā pilota Mihaela Šūmahera ģimeni un tās piekopto privātuma politiku.

Mihaels Šūmahers 2013. gada nogalē cieta slēpošanas negadījumā, un kopš tā laika viņš plašākas publikas acīm nav parādījies.

Šūmahera sieva Korina satikt leģendāro pilotu liegusi daudziem viņa draugiem un bijušajiem kolēģiem. Viņu vidū ir arī Džordans, kura komandā Šūmahers 1991. gadā pirmo reizi sēdās pie F-1 bolīda stūres.

Džordans norādīja, ka apkārtējo interese par Šūmahera veselību krietni ierobežo viņa tuvinieku dzīves.

"Visgrūtāk ir Mikam un Korinai. Ir pagājuši gandrīz 10 gadi, un Korina nav varējusi aiziet uz kādu ballīti, vakariņām vai ko tamlīdzīgu. Viņa ir kā ieslodzītā, jo visi ar viņu vēlētos runāt tikai un vienīgi par Mihaelu. Un viņai katru minūti nevajag atgādinājumu par to," sacījis Džordans.

Viens no retajiem cilvēkiem, kurš ir saņēmis Korinas Šūmahera atļauju apmeklēt viņas vīru, ir bijušais "Ferrari" komandas vadītājs Žans Tods, bet Džordanam šāda iespēja tika liegta. 

Džordans gan norādījis, ka saprot šādu Korinas lēmumu: "Es pirmajās dienās vēlējos satikt Mihaelu, bet Korina atteica. Es viņu saprotu, jo tobrīd pārāk daudz cilvēku viņu gribēja apciemot. Man toreiz atbildēja: "Edij, mēs tevi mīlam, bet mums šobrīd vajag privātumu, lai pasargātu Mihaelu." Tikai Žans Tods ir saņēmis šādu privilēģiju, ņemot vērā, cik tuvi viņi bija "Ferrari" laikos. Tas ir saprotami."

Bijušais F-1 komandas boss arī atzina, ka netur ļaunu prātu uz Korinu.

"Privātums ir svarīga sporta un biznesa sastāvdaļa. Es Korinu ļoti labi pazīstu. Viņu pazinu vēl krietnu laiku pirms Mihaela. Viņa ir lieliska sieviete," norādīja Džordans.

Šūmahers 1991. gada Beļģijas "Grand Prix" Džordana komandas formulā aizvadīja lielisku kvalifikācijas braucienu, izcīnot 7. starta vietu, bet pašās sacīkstēs tobrīd 22 gadus veco vācieti jau pirmajos kilometros pievīla viņa spēkrata sajūgs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu