"Mēs nevaram viņus sūtīt." Zelenskis skaidro, kādēļ Ukraina nevar sākt pretuzbrukumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Foto: president.gov.ua

Ukraina pagaidām nevar sākt šopavasar pretuzbrukumu, jo ir nepieciešama munīcija un iznīcinātāji, paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Mēs vēl nevaram sākt. Mēs nevaram viņus sūtīt," intervijā Japānas laikrakstam "Yomiuri" sacīja Ukrainas prezidents.

Viņš atzina, ka situācija Ukrainas austrumos ir slikta, kas lielā mērā saistīts ar munīcijas trūkumu.

"Gaidām munīciju no mūsu partneriem," uzsvēra Zelenskis, apgalvojot, ka Krievijas karaspēks katru dienu izmanto trīs reizes vairāk munīcijas nekā Ukrainas Bruņotie spēki.

Ukrainas armijas ģenerālštāba jaunākā informācija liecina, ka 24.martā ukraiņu armija atsitusi 59 pretinieka uzbrukumus piecos virzienos: Limanskas, Bahmutas, Avdijivkas, Marjinkas un Šahtarskas. Krievu karaspēks turpina uzbrukt Bahmutai.

ASV Kara pētījumu institūts (ISW) jaunākajā apskatā par situāciju Ukrainas frontē pausta pārliecība, ka Krievijas karaspēka plašais uzbrukums sasniedz kulmināciju un saistībā ar to Krievijas informācijas telpā arvien biežāk parādās informācija par iespējamu plašu ukraiņu pretuzbrukumu.

"Lielais Krievijas pavasara uzbrukums" tuvojas kulminācijai, bet Krievijas informācijas telpā "ar lielām bažām" izskan pieļāvumi, ka Ukraina varētu atgūt iniciatīvu, secinājuši analītiķi.

ISW vērtējumā, Krievijas komandieriem ir jāpārsviež būtiski spēki uz frontes līniju, lai novērstu uzbrukuma kulmināciju vai sāktu atjaunotu uzbrukuma operāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu