Putins ciniski atbild, kāpēc apmeklēja Krievijas armijas okupēto un izpostīto Mariupoli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Krievijas diktators un kara noziedznieks Vladimirs Putins ciniski izteicies par savu vizīti okupētajā Mariupolē, kuru nopostījis viņa karaspēks, ziņo medijs UNIAN.

Putins ciniski izteicies intervijā ar Krievijas propagandistu Pāvelu Zarubinu.

"Bija pienācis laiks doties uz Mariupoli un redzēt, kā norit atjaunošanas darbi, kas ir papildus darāms, kas ir prioritāte. Ziniet, viena lieta, kad kaut kas ir uz papīra vai ekrānā, bet cita lieta, kad redzēju, kā tiek būvēta klīnika - šāds liels objekts, nopietns, moderns, kā tiek būvēti dzīvojamie kvartāli. Tas ir tāds moderns kvartāls, kā Maskavā vai Sanktpēterburgā," ar okupētās pilsētas plāniem dižojās Kremļa saimnieks.

Diktators arī sacīja, ka viņš bija ieinteresēts apskatīt "sabiedriskos objektus", īpaši Mariupoles parku ar stēlu Otrā pasaules kara varoņiem, jo tas ir "vēsturisks simbols".

"Tas bija tīri darba brauciens, kas jau sen bija nobriedis. Nu, arī cilvēkiem tas bija svarīgi... Atklāti sakot, tas bija negaidīts kontakts. Domāju, ka tur stāv strādnieki, tur bija vīrieši darba drēbēs. Gribēju ar viņiem aprunāties, kā norit darbs. Izrādījās, ka tie bija vietējie...

Kā redzējāt, mani uzaicināja uz mājām. Redzēju, kā viņi dzīvo. Bija svarīgi sajust cilvēku noskaņojumu. Iespējams, tas ir pats svarīgākais," prātoja Putins.

Propagandists arī jautāja, kāpēc Putins esot personīgi braucis pie stūres uz Mariupoli. Kara noziedznieks norādīja, ka neko nav pārkāpis, izņemot to, ka nav piesprādzējies, bet "šajā gadījumā tas ir par labu, jo ir svarīgi, lai varētu ātri izkāpt no automašīnas".

Putina vizīte notika aizpagājušajā sestdienā vēlu vakarā.

Jau vēstīts, ka vien nedēļu pēc pēc viņa vizītes pilsētas jaunā mikrorajona "Ņevskij" iedzīvotājus sākuši izlikt no viņiem piešķirtajiem mājokļiem, ziņoja izdevums "Verstka".

Mikrorajona iedzīvotāji aktīvi apspriež situāciju iedzīvotāju slēgtajā tērzētavā. Izdevums ir ieguvis piekļuvi šajā tērzētavā publiskotajai informācijai.

"Apliecinājumu īpašumtiesībām neizsniedz, kamēr neesot pārbaudīta dzīvokļa piešķiršanas likumība. Jau notiek izlikšanas, ja pēkšņi noskaidrojas, ka iedzīvotājiem esot cits mājoklis," tērzētavā raksta viena no "Ņevskij" iedzīvotājām.

Viņa apgalvo, ka no dzīvojamā kompleksa varot izlikt arī iedzīvotāju pārbaudes komisijas kļūdas rezultātā.

"Jebkurā gadījumā tas ir kaut kāds idiotisms – vispirms iepriecina cilvēkus ar mājokli, bet pēc tam to atņem," raksta kāds cits iedzīvotājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu