"Vispirms iepriecina cilvēkus ar mājokli, bet pēc tam to atņem." Pēc Putina viesošanās Mariupolē no mikrorajona izliek iemītniekus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Putina vizīte Mariupolē.
Putina vizīte Mariupolē. Foto: Reuters/ScanPix

Nesen Ukrainas pilsētu Mariupoli, ko okupējusi Krievija, apmeklēja Kremļa saimnieks un kara noziedznieks Vladimirs Putins. Taču vien nedēļu pēc pēc viņa vizītes pilsētas jaunā mikrorajona "Ņevskij" iedzīvotājus sāk izlikt no viņiem piešķirtajiem mājokļiem, vēsta izdevums "Verstka".

Mikrorajona iedzīvotāji aktīvi apspriež situāciju iedzīvotāju slēgtajā tērzētavā. Izdevums ir ieguvis piekļuvi šajā tērzētavā publiskotajai informācijai.

Jau vēstījām, ka Putins Mariupolē esot bijis 18. marta vakarā un naktī uz 19. martu. Vizītes laikā Kremļa saimnieks apmeklēja mikrorajonu "Ņevskij", kur viņš, saskaņā ar Kremļa apgalvoto, esot aprunājies ar vietējiem iedzīvotājiem, kuri esot saņēmuši jaunus dzīvokļus iepriekš sagrauto vietā.

Neatkarīgie žurnālisti mikrorajonu "Ņevskij" iepriekš nodēvēja par teju vienīgo atjaunoto vietu pašas Krievijas iepriekš iznīcinātajā Mariupolē. Tagad no mājokļu kompleksa jau izliekot iedzīvotājus.

"Apliecinājumu īpašumtiesībām neizsniedz, kamēr neesot pārbaudīta dzīvokļa piešķiršanas likumība. Jau notiek izlikšanas, ja pēkšņi noskaidrojas, ka iedzīvotājiem esot cits mājoklis," tērzētevā raksta viena no "Ņevskij" iedzīvotājām.

Viņa apgalvo, ka no dzīvojamā kompleksa varot izlikt arī iedzīvotāju pārbaudes komisijas kļūdas rezultātā.

"Jebkurā gadījumā, tas ir kaut kāds idiotisms – vispirms iepriecina cilvēkus ar mājokli, bet pēc tam to atņem," raksta kāds cits iedzīvotājs.

Putinam iepriekš tiekoties ar mikrorajona iedzīvotājiem, fonā bijuši dzirdami saucieni: "Šis viss nav patiesība! Šis viss ir izrādīšanās!"

Saucieni sākotnēji bija dzirdami arī Kremļa publiskotajā oficiālajā video, tomēr vēlāk video tika cenzēts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu