Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

VIDEO ⟩ Tiesneša neizdarība pamatīgi apdraud cīkstoņa veselību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Aizvadītajā nedēļas nogalē "Fury 76" jaukto cīņas mākslu (MMA) šovā savu nekompetenci uzskatāmi demonstrējis tiesnesis vārdā Frenks Kolaco.

"Fury 76" cīņu šova galvenajā duelī tikās vieglākā svara cīkstoņi Edgars Čairess un Džiani Vaskess.

Ceturtā raunda ievadā cīņa norisinās parterī un Čairess ir saslēdzis trīsstūra žņaugšanas paņēmienu. Mirkli vēlāk redzams, ka Vaskess jau ir zaudējis samaņu, bet cīņas tiesnesis, atrodoties turpat blakus, uz notiekošo tikai noskatās un atļauj Čairesam turpināt pretinieku žņaugt.

Vaskess bez pretestības pazīmēm pretinieka "trīsstūrī" pavadīja vairāk nekā 15 sekundes. Bet arī ar to nebija gana, lai Kolaco pārtrauktu cīņu. Čairess pārslēdzās uz sāpju paņēmienu, laužot teju nekustīgā pretinieka roku ("armbar"). Arī šo sāpju paņēmienu Kolaco Čairesam atļāva izpildīt aptuveni 15 sekundes, līdz beidzot cīņa tika pārtraukta.

Vaskess pēc cīņas savā "Instagram" kontā kritizēja tiesnesi.

"Cīņas sports nav spēle. Es pieļāvu kļūdu, kas man izmaksāja cīņu, kuru, manuprāt, līdz tam vinnēju. Stulbais tiesnesis cīņu nepārtrauca, kad biju atslēdzies, tāpēc tagad man ir jāsadzīvo ar iespējamu lūzumu un vairākām bojātām saitēm," rakstīja Vaskess.

Par laimi, Vaskess tomēr neiedzīvojās nopietnos savainojumos, tomēr šāda tiesneša neizdarība varēja beigties krietni bēdīgāk.

Arī "Fury FC" vadība nāca klajā ar paziņojumu par Kolaco demonstrēto nekompetenci.

"Tiesneša darbs ir pasargāt cīkstoni, kad viņš pats nav spējīgs to izdarīt. Šā vakara galvenajā cīņā tiesnesis to neizdarīja. Tiesneša darbs ir viens no grūtākajiem šajā sportā, tomēr tiesnešu kārtīga apmācība ļautu izvairīties no šādiem atgadījumiem. Mēs neapmācām, nenolīgstam un arī neizvēlamies tiesnešus, bet mēs būtu priecīgi organizēt oktagona un sānu tiesnešu izvēles pārveidi," teikts "Fury FC" paziņojumā.

Kolaco oktagonā ir devies arī UFC cīņu šovos. Runājot par pieredzēto incidentu, kritiski izteicās arī UFC vadītājs Deina Vaits.

"Man šādi atgadījumi ļoti nepatīk. Ja puisis tiek "nožņaugts" līdz bezsamaņai un tu zini, ka viņš ir bezsamaņā... Tas ir slikts vakars visiem. Katrs pieļauj kļūdas, bet īsti nevar būt sliktāka scenārija par to, ka puisis tiek "nožņaugts" līdz bezsamaņai un pēc tam vēl tiek lauzta viņa roka. Tad, manuprāt, tu nedrīksti būt tiesnesis," sacīja Vaits.

Šobrīd gan vēl nav zināms, vai Kolaco tiks atņemta tiesneša licence, tomēr šāds scenārijs var būt pavisam reāls, ņemot vērā plašo kritiku gan no medijiem, gan arī UFC prezidenta Deinas Vaita.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu