"Visu laiku ar to trenējās..." Tallinā paukotāja sacentusies ar masku Krievijas karoga krāsās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock.com/StockphotoVideo

Igaunijā plašu uzmanību izpelnījies "Anastassia Cup" paukošanas turnīrs, kura ietvaros viena no sportistēm sacentusies ar masku Krievijas karoga krāsās.

Tas noticis sacensībās, kurās piedalījās meitenes vecuma grupā līdz 12 gadiem.

Kā vēsta Igaunijas Paukošanas asociācijas mājaslapa, paukošanas kluba "Rünnak" rīkotajās sacensībās U12 vecuma grupā piedalījās 15 meitenes. Vienai no viņām bija maska Krievijas karoga krāsās.

Šī maska bija redzama arī par turnīru izvietotajās fotogrāfijās "Facebook". Masku nēsājusi 2021. gada Tokijas olimpisko spēļu čempiones Irinas Embrihas audzēkne.

"Šī meitene pirms diviem gadiem ar ģimeni pārcēlās uz Igauniju un kopš tā laika trenējas manā klubā. Viņa paņēma šo masku sev līdzi un visu laiku ar to trenējās," pauda Embriha.

"Ja kāds būtu iebildis, sakot, ka šī maska kādam traucē, lūdzu, nomainiet to, man tā nebūtu problēma. Tā ir bērna personīgā maska, kas viņai patīk," teica Embriha.

Igaunijā šo gadījumu neuzskata par skandālu, bet gan provokāciju. Meitenes vecākiem pirms sacensībām vajadzējis nodrošināt citu masku.

Galvenais tiesnesis un sacensību organizators Jevgeņijs Karavajevs solījis laikrakstam "Postimees" par notikušo sniegt komentāru, bet norunātajā laikā vairs nav bijis sasniedzams.

Viņš arī sacensībās svētdien iesaistījies konfliktā ar Tallinas "Mõoga" paukošanas kluba treneri Juhanu Salmu, kurš stāstījis, ka Karavajevs ar turnīra dalībniekiem sarunājies krievu, nevis igauņu valodā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu