"Finālā neviens spēlētājs nav "atēdies" uzvaras." Ābols pirms OHL finālsērijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Artis Ābols
Artis Ābols Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājušās sezonas čempionvienības "Zemgale"/LLU hokejistiem, neskatoties uz daudzajām spēlēm sezonas gaitā, tāpat būs jāatrod emocijas un cīņas spars arī "Optibet" Hokeja līgas (OHL) finālsērijā, pirms gaidāmās finālsērijas pirmā mača preses konferencē teica "Zemgale"/LLU galvenais treneris Artis Ābols.

Otrdien sāksies finālsērija, kurā "Zemgale"/LLU un "Mogo"/LSPA cīnīsies līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Pēc pusfināla sērijas, kurā Jelgavas vienība ar 4-0 sagrāva Rīgas "Dinamo", abām finālu sasniegušajām komandām bija apmēram nedēļa, lai varētu pienācīgi sagatavoties gaidāmajiem mačiem, un Ābols neslēpa, ka laiks tika izmantots lietderīgi.

"Es biju priecīgs, ka mums bija atpūta, jo iepriekšējās nedēļas mēs spēlējām piecus mačus nedēļas laikā un vispār netrenējāmies. Pirmajā spēlē nedēļas pauze atstās iespaidu gan vienai, gan otrai komandai," viņš teica, atklājot, ka ierindā ir arī viens no komandas līderiem Daniels Goršanovs, kurš laukumā nav devies kopš 10.marta.

"Zemgale"/LLU šosezon ne tikai aizvadīja 32 spēles OHL regulārajā sezonā, bet arī sacentās Somijas pēc spēka otrajā līgā "Mestis", otrā turnīrā dodoties laukumā vēl 52 mačos, taču Ābols norādīja, ka tam nevajadzētu ietekmēt spēlētāju motivāciju cīnīties par panākumu OHL finālsērijā.

"Tas ir fināls, un tā būs mūsu problēma, ja emocijas būs izsmeltas jau pirms tā," stāstīja treneris. "Domāju, ka finālā neviens spēlētājs nav "atēdies" uzvaras. "Zemgale"/LLU tomēr ir uzvarējusi tikai vienā."

Savukārt, runājot par tiesnešu dabu OHL izslēgšanas spēlēs, kas īpaši tika apspriests "Mogo"/LSPA un Rīgas "Prizma" pusfināla sērijas laikā, viņš izcēla, ka svarīgākais ir spēles arbitru spēja visu maču tiesāt līdzīgā manierē.

"Galvenais, lai spēles nepārvēršas par Dziesmu svētkiem, kad tiesnesis nenoreaģē situācijā, bet soliņš sāk bļaut, tāpēc tiek iedotas divas minūtes, kaut arī tiesnesis nezina, par ko iedeva noraidījumu. Ja visi bļauj, tad laikam kaut kas ir bijis," skaidroja Ābols. "Otrkārt, lai kādu tiesāšanas stilu tiesneši izvēlētos, tad tas ir jāpieņem uz visām 60 spēles minūtēm. "

Abas vienības titulsēriju sasniegušas bez zaudējumiem izslēgšanas turnīra pirmajā kārtās. "Mogo"/LSPA vispirms ar 3-0 pārspēja Viļņas "Hockey Punks" un pēc tam ar 4-0 pieveica Rīgas "Prizmu", kamēr "Zemgale"/LLU bija pārāka pār Elektrēnu "Energija" un Rīgas "Dinamo".

Regulārā čempionāta savstarpējās četrās spēlēs abas finālistes apmainījās divām uzvarām.

OHL "play-off" turnīrā iekļuva astoņas no deviņām pamatturnīra vienībām.

2021./2022.gada sezonā savu pirmo Latvijas čempionu titulu izcīnīja Jelgavas "Zemgale"/LLU, finālsērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu