Paplašināts pārtikas produktu saraksts, kurus varēs ziedot ar beigušos derīguma termiņu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pārtika. Ilustratīvs attēls
Pārtika. Ilustratīvs attēls Foto: Zane Bitere/LETA

Valdība otrdien apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) ierosinātos grozījumus, kas paredz papildināt pārtikas sarakstu un norādīt izplatīšanas laiku, kādā produktus ar norādi "Ieteicams līdz…" drīkst izplatīt pēc minimālā derīguma termiņa beigām, informē ZM.

Pārtikas produktu grupu sarakstam, ko drīkst ziedot noteiktu laika posmu pēc derīguma termiņa beigām, ir pievienota šokolāde, iebiezinātā piena produkti, siers, majonēze, ultraaugstā temperatūrā apstrādāti (UHT) piena produkti, skābēti, marinēti, termiski apstrādāti dārzeņi, augu eļļa, miltu izstrādājumi, bezalkoholiskie dzērieni un citi.

Ministrijā skaidro, ka šos produktus drīkst ziedot tieši galapatērētājiem, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas iestādēm, reliģiskajām organizācijām, biedrībām un nodibinājumiem, kas nodarbojas ar labdarību, kā arī pašvaldību sociālajiem dienestiem.

Pārtiku ziedot un saņemt ir tiesīgs tikai Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) reģistrēts ziedotājs vai sociālo pakalpojumu sniedzējs un saņēmējs.

Kā norāda ZM, grozījumi veikti, atsaucoties uz pārtikas apritē iesaistīto uzņēmumu ierosinājumiem, lai veicinātu pārtikas pārpalikumu pārdali un mazinātu pārtikas nonākšanu atkritumos.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publikācijas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu