Kuleba: Miers par katru cenu ir ilūzija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.
Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba. Foto: EPA/Scanpix

Krievijas karaspēkam ir jāaiziet no pilnīgi visas Ukrainas teritorijas, katra tās kvadrātmetra, otrdien, 28. martā, pauda Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

"Es vēlos, lai tas būtu skaidrs - Krievijai ir jāaiziet no visiem Ukrainas teritorijas kvadrātmetriem. Nav pieļaujama maldīga interpretācija tam, ko nozīmē vārds "aiziešana"," virtuālajā sesijā ar kolēģiem ASV vadītajā Demokrātijas samitā sacīja Kuleba.

"Šajā cīņā mēs aizstāvam visu demokrātisko pasauli," norādīja Ukrainas ministrs.

"Neviena valsts negrib mieru vairāk par Ukrainu. Bet miers par katru cenu ir ilūzija.

Lai miers būtu paliekošs, tam ir jābūt taisnīgam," pavēstīja Kuleba. "Krievijas agresijas izbeigšana un Ukrainas teritoriālās integritātes atjaunošana ir būtiski miera nosacījumi."

"Neapdomīga piekāpšanās agresoram Krieviju tikai iedrošinās intensificēt savus uzbrukumus demokrātijai, dodot tai laiku atjaunot savas militārās jaudas un atsākt militāru ofensīvu pret Ukrainu," paziņoja Kuleba.

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, kas vadīja šo sesiju, atbalstīja Ukrainas priekšlikumus un brīdināja par noregulējumu, kas Krievijas bruņotajiem spēkiem vienkārši ļautu pārgrupēties.

"Šis karš, protams, var beigties rīt, ja [Krievijas] prezidents [Vladimirs] Putins to vēlēsies, izvedot Krievijas bruņotos spēkus no Ukrainas," sacīja Blinkens.

Ķīnas izteikusi pamiera priekšlikumus, ko atbalstījis Putins, bet ko Ukraina un tās Rietumu sabiedrotie noraidījuši, norādot, ka tādējādi tiktu iesaldēti Maskavas 13 mēnešus ilgās agresijas ieguvumi.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis arī uzstājis uz Ukrainas suverenitāti Krimā, ko Krievija okupēja un anektēja 2014. gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu