"Rīgas namu" padomē ievēl Ziemani

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
SIA "Rīgas nami" logo.
SIA "Rīgas nami" logo. Foto: Paula Čurkste/LETA

SIA "Rīgas nami" dalībnieku sapulcē nolemts par uzņēmuma padomes locekli ar kompetenci nekustamā īpašuma apsaimniekošanas, pārvaldīšanas un attīstības jomā ievēlēt Rīgas brīvostas pārvaldes pārvaldnieka vietnieku Mārtiņu Ziemani, informēja Rīgas domes pārstāve Edīte Matuseviča.

Ziemanis amata pienākumus sāks pildīt 3.aprīlī.

SIA "Rīgas nami" trešais padomes loceklis tika izvēlēts publiskas kandidātu pieteikšanās procedūras rezultātā. Pieteikumi tika saņemti no 16 kandidātiem, nominācijas komisija kandidātu novērtēšanu veica trīs kārtās, piesaistot arī personāla atlases konsultantu, skaidro domē.

Atlases procesa rezultātā ievēlēšanai amatā tika nominēts kandidāts, kurš visās trīs atlases kārtās kopsummā ieguva lielāko punktu skaitu un tika atzīts par izvirzītajām prasībām atbilstošāko.

Ziemanis šobrīd ir Rīgas brīvostas pārvaldes pārvaldnieka vietnieks, kura pienākumos ietilpst pārvaldes administratīvā, kā arī nekustamo īpašumu pārvaldības un attīstības jautājumu vadība. Rīgas brīvostas kopējā teritorija ir 6348 hektāri, kas veido 11% no Rīgas teritorijas, un tās valdījumā atrodas ap 1300 nekustamo īpašumu. Iepriekš Ziemanis ir ieņēmis SIA "Deloitte Latvia" vadošā jurista, Publiskā sektora servisa līnijas vadītāja amatu, kur gūta būtiska pieredze starptautisku un lokālu projektu, tai skaitā ar publisku personu kapitālsabiedrību darbības pilnveidošanu saistītu projektu vadībā.

Ziemanis ir ieguvis jurista kvalifikāciju un maģistra grādu tiesību zinātnēs Latvijas Universitātē. Rīgas brīvostas pārvaldē Ziemaņa vadībā tika izstrādāta jauna metodoloģija, kas ietver nomas maksu aprēķina metodiku, nomas/apbūves tiesību piešķiršanas kritēriju un servitūtu nodibināšanas kārtību, veikta gandrīz visu Rīgas brīvostas pārvaldes un SIA "LVR Flote" iekšējo un ārējo procesu reorganizācija, ietverot strukturālās izmaiņas, motivācijas un atalgojuma sistēmas izmaiņas, budžeta plānošanas un izpildes principu maiņu, pāreju uz pilnībā digitalizētu darba vidi, funkciju nodalīšanu, korporatīvās sociālās atbildības un pārvaldības principu ieviešanu, mārketinga stratēģijas izstrādi, klientu vadības politikas izstrādi, biznesa vides sakārtošanu, un citi.

SIA "Rīgas nami" ir Rīgas pilsētas pašvaldības uzņēmums, kura darbības virzieni ir ēku inženiertehniskā uzturēšana un apsaimniekošana, dzīvojamā fonda pārvaldīšana un izīrēšana, tirdzniecības platību un biroju telpu noma, kultūras pasākumu organizēšana, tūrisma veicināšana, pasākumu centru un nekustamo īpašumu pārvaldīšana un attīstīšana.

Pērn tika veikta četru Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošu kapitālsabiedrību reorganizācija, "Rīgas namiem" pievienojot SIA "Rīgas pilsētbūvnieks", SIA "Rīgas Centrāltirgus" un SIA "Rīgas serviss".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu