Latvijas čempionāta pludmales volejbolā pirmais posms paredzēts jūnija sākumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs Foto: @SamoilovSmedins/Twitter

Latvijas čempionāta pludmales volejbolā pirmais posms šosezon paredzēts jūnija sākumā, informē Latvijas Volejbola federācija (LVF).

2023. gada sezonā Latvijas čempionātā paredzēti četri posmi, kas norisināsies Ventspilī, Saulkrastos, Liepājā un Jūrmalā, un atšķirībā no citiem gadiem, šogad sezonas gaitā tiks noskaidroti arī labākie Baltijas valstu pludmales volejbola dueti.

Pirmais čempionāta posms jūnija sākumā paredzēts Ventspils zilā karoga pludmalē un tajā sacentīsies 24 vīriešu un 16 sieviešu pāri.

Savukārt otrais posms jūnija beigās notiks Latvijā pazīstamāko pludmales volejbola sacensību "Saulkrastu kokteilis" ietvaros. Šajā turnīrā parasti ir lielākais balvu fonds Latvijas pludmales volejbola sacensībās un šogad tas norisināsies jau 30. reizi.

Trešais posms jūlija beigās norisināsies Liepājā, kur Latvijas čempionāts viesosies trešo gadu pēc kārtas. Liepājas posms šogad iekļauts arī Baltijas čempionāta kalendārā un jaunā čempionāta formāta ietvaros kopā notiks trīs posmi - Igaunijā, Lietuvā un Latvijā. Liepājas posms būs Baltijas čempionāta noslēdzošais, kurā tiks dalītas pirmā Baltijas čempionāta godalgas.

Latvijas čempionāta medaļas augusta beigās tiks sadalītas fināla posmā Majoru pludmalē Jūrmalā, cīņā par godalgām piedaloties 16 spēcīgākajiem duetiem sieviešu un vīriešu konkurencē. Pirmajos trijos posmos dalībnieku vidū būs arī ārvalstu pludmales volejbolisti, bet Jūrmalā Latvijas čempionāta medaļas dalīs tikai Latvijas dueti.

2022. gadā par čempioniem vīriešu konkurencē kļuva Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kamēr sieviešu konkurencē labākās bija Anete Namiķe un Līva Ēbere.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu