VIDEO ⟩ Ādažu bāzē noslēdzas mācības "Kristāla Bulta 2023”

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ādažu poligonā un tā apkārtnē norisinās starptautiskās militārās mācības "Kristāla bulta 2021", kurās piedalās aptuveni 1700 karavīru no Albānijas, ASV,  Čehijas, Itālijas, Kanādas, Latvijas, Lietuvas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Vācijas.
Ādažu poligonā un tā apkārtnē norisinās starptautiskās militārās mācības "Kristāla bulta 2021", kurās piedalās aptuveni 1700 karavīru no Albānijas, ASV, Čehijas, Itālijas, Kanādas, Latvijas, Lietuvas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Vācijas. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ādažu poligonā trešdien Nacionālie bruņotie spēki (NBS) kopā ar NATO sabiedrotajiem piedalījās spēka paraugdemonstrējumā ar kaujas munīciju, noslēdzot militārās mācības "Kristāla Bulta 2023", informēja Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde.

Spēka paraugdemonstrējuma mērķis ir demonstrēt NATO kaujas spējas un savstarpējo savietojamību. Militārajās mācībās tika noslēgta Kaujas grupas Latvijā sertificēšana.

Jau ziņots, ka no 20.marta līdz 31.martam Ādažu poligonā un Ādažu un Ropažu novados norisinās Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes organizētās starptautiskās militārās mācības "Kristāla Bulta 2023".

Mācībās iesaistītās vienības vairākos vingrinājumos un kopīgās taktiska līmeņa mācību operācijās demonstrēs NATO dalībvalstu savietojamību un kaujas gatavību, stiprinot NATO kolektīvās aizsardzības principus un veicinot atturēšanu.

Militārajās mācībās "Kristāla Bulta 2023" piedalās aptuveni 3000 karavīru no Latvijas, ASV, Vācijas, Lielbritānijas un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu