Noskaidrots, kas ir cilindriskais objekts, kurš tika atklāts netālu no "Nord Stream" gāzesvada

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Jau vēstījām, ka netālu no gāzesvada "Nord Stream 2" nesen tika atklāts cilindrisks objekts. Dānijas enerģētikas aģentūra trešdien, 29. martā, pavēstīja, ka noskaidrojusi, kas tas ir, raksta ziņu aģentūra "Reuters".

Aģentūra paziņoja, ka objekts, kam Dānijas flote piekļuva otrdien, ir boja un nerada riskus drošībai.

"Izmeklēšana liecina, ka objekts ir tukša jūras dūmu boja, kas tiek izmantota vizuālai marķēšanai. Objekts drošības risku nerada," teikts aģentūras paziņojumā.

Kā iepriekš vēstījām, Šveices operators "Nord Stream 2 AG", pārbaudot pēdējo atlikušo neskarto cauruļvadu daļu, atrada cauruļveida objektu, kas izvirzījies uz āru aptuveni 40 cm no jūras dibena.

Enerģētikas aģentūra publiskoja fotoattēlu, kurā redzams cilindriskais objekts, kura diametrs ir 10 cm.

Aizvadītajā nedēļā aģentūra paziņoja par lēmumu izpētīt objektu ar Dānijas aizsardzības nozares palīdzību, piebilstot, ka joprojām tiek gaidīta atbilde no cauruļvada īpašnieka, pirms sāks objekta atkopšanas operāciju.

Krievijas enerģētikas gigantam "Gazprom" pieder lielākā daļa no diviem cauruļvadiem, bet atlikušais pieder Vācijas, Nīderlandes un Francijas uzņēmumiem.

Vācijas, Zviedrijas un Dānijas varas iestādes patlaban izmeklē zemūdens sprādzienus, kas izraisīja četras noplūdes abos "Nord Stream" cauruļvados Baltijas jūrā pērnā gada septembrī.

Sprādzieni notika Zviedrijas un Dānijas ekskluzīvajās ekonomiskajās zonās. Abas valstis apgalvo, ka sprādzieni bijuši tīši, taču vēl nav noskaidrots, kurš bija atbildīgs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu