Turpmāk par elektrouzlādi pie Ogres Centrālās bibliotēkas būs jāmaksā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: mpohodzhay/Shutterstock

Par elektrouzlādi pie Ogres Centrālās bibliotēkas (OCB) turpmāk tiks iekasēta samaksa, informēja pašvaldībā.

Līdz šim elektrouzlādes stacijās Ogrē patērēto elektroenerģiju subsidēja pašvaldība. Situācija ir mainījusies - elektrouzlādes stacijas ir nodotas apsaimniekošanā komersantiem un par to izmantošanu iekasēta maksa, uzsver pašvaldībā.

Ogres novada pašvaldības Mantas novērtēšanas un izsoles komisija 3.februārī rīkoja nomas tiesību izsoli, kurā tika izsolītas elektroautomobiļu ārējās uzlādes sistēmas un zemes vienības Brīvības ielā 35, Ogrē, pie OCB, kur ir divas e-uzlādes sistēmas un Brīvības ielā 15, Ogrē, pie Ogres novada Kultūras centra (ONKC), kur ir viena e-uzlādes sistēma. Izsoles noteikumos noteiktais nomas objektu lietošanas mērķis - elektrotransportlīdzekļu uzlādes pakalpojuma sniegšanai. Nomas termiņš ir pieci gadi.

Izsoles sākumcena pie OCB bija noteikta 146 eiro mēnesī, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN) pie ONKC - 102 eiro mēnesī, neieskaitot PVN.

Pie OCB izsolē uzvarēja AS "Latvenergo", solot 536 eiro mēnesī, savukārt, pie ONKC - SIA "Eleport", solot 302 eiro mēnesī.

28.martā AS "Latvenergo" pabeidza e-uzlādes sistēmas pielāgošanas darbus un sāka maksas pakalpojuma sniegšanu pie OCB. Norēķini par elektroauto e-uzlādi notiek, izmantojot aplikāciju "Elektrum Drive", kurā var iepazīties ar pakalpojuma sniegšanas tarifiem.

SIA "Eleport" e-uzlādes sistēmas pielāgošanu vēl turpina, un e-uzlādes pakalpojums pie ONKC tiks nodrošināts aprīlī.

Tiek plānots, ka e-uzlādes pakalpojumam Ogres novada iedzīvotājiem, kuriem ir Ogres novada iedzīvotāja karte tiks piemērota atlaide.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu