"Mogo"/LSPA izlīdzina rezultātu OHL finālsērijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Mogo"/LSPA hokejisti
"Mogo"/LSPA hokejisti Foto: Guntis Lazdāns/LHF

"Mogo"/LSPA ceturtdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) finālsērijā līdz četrām uzvarām panāca 1-1 pret "Zemgale"/LLU vienību.

"Mogo"/LSPA iepriekšējās sezonas čempioni "Zemgale"/LLU savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 3:1 (0:0, 1:1, 2:0).

Pirmajā periodā vārti netika gūti, bet otrajā rezultāts tika izmainīts pēc 24 sekundēm, kad ripu caur Henrija Anča kājsargiem raidīja Harijs Brants, panākdams 1:0 jelgavnieku labā. Otrās trešdaļas 14.minūtē Krišjānis Rēdlihs vairākumā izpildīja zibenīgu metienu no tuvas distances un izlīdzināja rezultātu.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas nedaudz vairāk kā astoņas minūtes pēc Mārtiņa Poreja metiena no zilās līnijas ripa atlēca no laukuma apmales un nonāca pie Kārļa Ozoliņa, kurš panāca 2:1 "Mogo"/LSPA labā. Jelgavnieki priekšpēdējā minūtē Ēriku Vītolu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, kas 26 sekundes pirms pamatlaika beigām ļāva Kārlim Ozoliņam panākt 3:1.

Ozoliņš šajā mačā piedalījās visos trīs gūtajos vārtos, jo pirmajā precīzajā metienā asistēja Rēdliham.

Ančs uzvarētāju rindās atvairīja 14 no 15 metieniem, bet Vītols tika galā ar 16 no 18 raidījumiem.

Pirmajā sērijas spēlē, uzvarot pagarinājumā ar rezultātu 4:3, panākumu guva "Zemgale"/LLU un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Finālsērijas trešais mačs 1.aprīlī notiks Jelgavā.

Abas vienības izšķirīgo sēriju ir sasniegušas bez zaudējumiem izslēgšanas turnīrā. "Mogo"/LSPA vispirms ar 3-0 pārspēja Viļņas "Hockey Punks" un pēc tam ar 4-0 pieveica Rīgas "Prizmu", kamēr "Zemgale"/LLU bija pārāka par Elektrēnu "Energija" un Rīgas "Dinamo".

Pamatturnīra četrās spēlēs abas finālistes svinēja pa divām uzvarām.

OHL "play-off" turnīrā iekļuva astoņas no deviņām pamatturnīra vienībām.

2021./2022.gada sezonā savu pirmo Latvijas čempionu titulu izcīnīja Jelgavas "Zemgale"/LLU, finālsērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu