VIDEO "Neesam darījuši neko nepareizu." Gauss atbild uz pārmetumiem par "airBaltic" iegādātajiem elektroauto (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.
"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss atbildējis uz pārmetumiem, ka lidsabiedrība iegādājusies dārgus 2022. gada izlaiduma "Audi e-tron" elektroauto līzingā.

Aizvadītās nedēļas nogalē sociālajos tīklos publicētais ieraksts, kur redzams Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" ofisa stāvlaukums ar tur izvietotajiem "Audi" "E-tron" elektroauto, radījis plašu rezonansi. Kopumā operatīvajā līzingā aviokompānija paņēmusi 12 elektroauto. Satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA) par to pieprasījis uzņēmuma skaidrojumu.

Vienas konkrētā modeļa automašīnas cena, kas norādīta izplatītāja mājaslapā, ir ap 87 000 eiro. Tieši šī automašīnu cena ir radījusi jautājumus par pamatojumu automašīnu nomai.

"Mēs neesam darījuši neko nepareizu," ceturtdien, 30. martā, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Panorāma" norādīja Gauss. "Automašīnas vērtība, ko uzņēmums samaksās trīs gadu laikā, ir nedaudz vairāk par 19 000 eiro.

Automašīna netiek kvalificēta kā luksusa klases automašīna, un šis ir standarta operatīvā automašīnas līzinga piedāvājums.

Visu nepieciešamo informāciju esam nosūtījuši Satiksmes ministrijai, kurai šī situācija jau bija zināma iepriekš."

Uzņēmumā norādīja, ka izdevīgā cena ir rūpnīcas piedāvātā akcija, kas ietver aptuveni 26% atlaidi no standarta izcenojuma, vienlaikus paredzot augstu atpirkuma vērtību.

Šī piedāvājuma dēļ ikmēneša maksājums par viena elektroauto nomu ir salīdzinoši neliels, proti, 414 eiro bez PVN, kas šo piedāvājumu padarījis par ekonomiski izdevīgāko.

Kopumā par 12 elektroauto nomu uzņēmums mēnesī maksā 4968 eiro.

LTV zināms, ka ceturtdienas rītā aizvadīta Gausa un Vitenberga tikšanās, kurā abas puses situāciju pārrunājušas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu