"Šķita, ka trūkst vienas plaušas." F-1 čempions Verstapens atklāti par smagajām veselības likstām

Matīss Kleinbergs
, Apollo.lv sporta žurnālists
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: Reuters/ScanPix

Pašreizējais Pirmās formulas (F-1) čempions Makss Verstapens pirms gaidāmā Austrālijas "Grand Prix" sarunā ar medijiem atklājis, cik smagas bijušas viņa veselības problēmas pirms iepriekšējā posma un tā laikā.

Pirms divām nedēļām Saūda Arābijas pilsētā Džidā norisinājās F-1 sezonas otrais posms. Pirms piektdienas brīvajiem treniņiem kļuva zināms, ka šā brīža čempions Verstapens ir sasirdzis ar vēdera vīrusu. 

24 gadus vecais pilots tomēr spēja sēsties pie sava spēkrata stūres un piedalījās gan sestdienas kvalifikācijā, gan svētdienas sacīkstēs. Tagad pats Verstapens atzinis, ka veselības problēmas bijušas visai smagas. Viņš Saūda Arābijas GP nosauca par vienu no retajiem posmiem savas karjeras laikā, kurā viņam traucējušas problēmas ar fizisko formu.

"Pats ilgu laiku neticēju [ka varēšu doties trasē], jo biju ļoti slims. Mājās nevarēju pat pastaigāt apkārt. Šķita, ka man trūkst vienas plaušas. Gaidīju nedēļas nogali ar pārliecību, ka nestartēšu," atcerējās Verstapens.

"Red Bull" līderis neslēpa, ka pirmās treniņu sesijas laikā vēl juties ļoti novājināts.

"Parasti, kad saslimsti, ir nepieciešama viena, divas vai trīs dienas, lai atlabtu un varētu ķerties klāt treniņiem. Kad pirmajā treniņu sesijā iekāpu mašīnā, pēc viena lidojošā apļa man vajadzēja divus apļus, lai varētu atsākt normāli elpot. Šī slimība mani ietekmēja visas nedēļas nogales garumā," sacīja čempions.

Kopš Džidas "Grand Prix" ir pagājušas gandrīz divas nedēļas. Verstapens apstiprināja, ka nu jau ir pilnībā atlabis no infekcijas, ieguldot darbu svaru zālē.

Alberta parka trase Verstapenam gan nav bijusi sevišķi veiksmīga vieta. Viņa karjeras labākais rezultāts šajā trasē ir trešā vieta. Pērn Austrālijas posmā neizturēja nīderlandieša pilotētā spēkrata motors un viņš bija spiests izstāties no sacīkstēm.

Pēc pirmajiem diviem posmiem Verstapens ar 44 punktiem ir kopvērtējuma līderis, par vienu punktu apsteidzot komandas biedru Serhio Peresu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu