Krievijas Izmeklēšanas komiteja paziņo par Tatarska uzspridzināšanā aizdomās turamās aizturēšanu (2)

Ziņa papildināta plkst. 13.56
LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: UkrainianNews24/"Twitter"

Krievijas izmeklēšanas komiteja pirmdien paziņoja, ka aizturēta Darja Trepova, kas tiek turēta aizdomās par to, ka svētdien sarīkoja sprādzienu kafejnīcā Sanktpēterburgā, kurā tika nogalināts propagandists un militārais blogeris Vladlens Tatarskis

"Aizdomās par līdzdalību sprādzienā kafejnīcā Sanktpēterburgā Krievijas Izmeklēšanas komitejas darbinieki kopā ar operatīvajiem dienestiem aizturēja Darju Trepovu," Izmeklēšanas komiteja pavēstīja ziņapmaiņas platformā "Telegram".

Iepriekš Krievijas mediji, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, izplatīja pretrunīgas ziņas par 1997. gadā dzimušās Trepovas aizturēšanu. Aģentūra "Interfax" vēstīja, ka viņa aizturēta, bet citi mediji - ka nav aizturēta.

Kā platformā "Telegram" vēsta kanāls "Shot", atsaucoties uz saviem avotiem, Trepova drošības struktūru darbiniekiem, kas viņu aizturējuši, teikusi: "Mani iegāza! Mani vienkārši izmantoja!"

Krievijas tīmekļa medijam SVTV Trepovas dzīvesbiedrs Dmitrijs Rilovs, kas šobrīd ir ārzemēs, pauda pārliecību, ka sieva nav zinājusi, kādam nolūkam statuete domāta.

Kā savukārt sacījis medija RBK avots, arī kriminālizmeklēšanas nodaļas pārstāvji neizslēdz iespēju, ka Trepova izmantota un ka viņa varējusi nezināt, ka statuetē ir spridzeklis.

Trepova ar Tatarski sarakstījusies un gājusi uz pasākumiem, kuros viņš piedalījies, sacījis RBK avots.

Krievijas Iekšlietu ministrija sociālajos tīklos publicējusi īsu video, kurā tiek iztaujāta Trepova.

Uz jautājumu, vai saprot, par ko aizturēta, Trepova atbild apstiprinoši.

"Par, es teiktu, atrašanos Tatarska slepkavības vietā," paskaidro aizturētā sieviete.

"Ko tu izdarīji," vaicā kāds vīrietis, kas pats video nav redzams.

"Es atnesu statueti, kas uzsprāga," atbild Trepova.

"Kas tev to iedeva," vaicā aizkadra balss.

"Vai drīkst, es to izstāstīšu pēc tam," savukārt vaicā Trepova.

Ar šo viņas jautājumu video noslēdzas.

Jau ziņots, ka Tatarskis, īstajā vārdā Maksims Fomins, tika nogalināts svētdien sprādzienā kafejnīcā "Street Food Bar No. 1" Sanktpēterburgas centrā. Kafejnīcu uz vakaru bija noīrējusi grupa "Kiberfront Z", kas sociālajos medijos sevi dēvē par Krievijas informācijas karavīriem.

Kā vēstīja Krievijas mediji, sprādzienu izraisījis pašdarināts spridzeklis, kas bijis paslēpts statuetē, kura uzdāvināta Tatarskim.

Jau pirmajās ziņās pēc sprādziena mediji vēstīja, ka statueti Tatarskim uzdāvinājusi kāda sieviete, kas ieradusies uz kafejnīcā organizēto tikšanos ar blogeri.

Izmeklētājiem ir pamats uzskatīt, ka Trepova uz kafejnīcu atnesusi kasti ar statueti, kurā bija iemontēts spridzeklis, sacīja "Interfax" avots.

Svētdienas sprādzienā 32 cilvēki tika ievainoti, bet 24 no viņiem hospitalizēti. 10 ievainoto stāvoklis ir smags.

Ievainoto vidū ir arī kustības "Nemirstīgo pulks" Tallinas koordinators Sergejs Čauļins, kas februārī tika deportēts no Igaunijas.

24.februārī Trepova tika aizturēta kopā ar vīru pretkara akcijā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu