"Šāda pieredze man ir." Aktrise Anta Aizupe par vienas nakts sakariem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Aktrise Anta Aizupe Lauras Grozas diptihā "MĀJOKLIS. komentāri" ielēca pēdējā brīdī, aizstājot skatuves kolēģi. Viņa šajā izrādē spēlēja pikantā fragmentā, ko pati izvēlējusies. Intervijā izdevumam "Santa" aktrise atklāj savu pieredzi ar vienas nakts sakariem.

Dailes teātra iestudējuma "Mājoklis. komentāri" pamatā ir veiksmīgais dzejnieces Annas Auziņas debijas romāns "Mājoklis. Terēzes dienasgrāmata", kurā atklātā un trāpīgā valodā autore aprakstījusi sievietes pieaugšanu un seksualitāti. Galvenās varones Terēzes tēlā iejutās vairākas Dailes teātra aktrises - Anete Krasovska, Milēna Miškēviča, Katrīna Griga un Lelde Dreimane. Un pēdējā brīdī izrādei pievienojās arī Anta Aizupe, izvēloties spēlēt fragmentu par vienas nakts sakariem.

Viņa skaidro: "Šajā izrādē ielēcu gandrīz pēdējā brīdī citas aktrises vietā. Bet neilgi pirms šī piedāvājuma burtiski biju "apēdusi" Annas Auziņas "Mājokli", un man šis fragments labi bija palicis atmiņā. Man tas derēja, man bija, ko tajā teikt un rādīt."

Vaicāta, kā pašai ar vienas nakts romāniem, Anta teic: "Ne daudz, bet man ir tādi bijuši, un vairs negribu. Tas paceļ uz vienu, varbūt dažām dienām. Beigās jūties iztukšota un mīnusos. Man vajag dziļākas jūtas un emocionālo piesaisti. Vienas nakts romāns ir kā sērkociņš – cik ātri uzšķīlās, tik zibenīgi nodzisa, un siltuma nekāda.

Bet šāda pieredze man ir, tāpēc varu par to runāt savā lomā, es to saprotu un pazīstu."

Vairāk lasi izdevuma "Santa" aprīļa numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu