Oficiāli nosaukts Oleksandra Usika nākamais pretinieks

Apollo.lv
Oleksandrs usiks
Oleksandrs usiks Foto: AP/Scanpix

Oficiāli izziņots Ukrainas boksa superzvaigznes Oleksandra Usika nākamās cīņas pretinieks, kā arī periods, kura laikā abām pusēm par dueļa norisi jāvienojas.

Pēc ilgām pārrunām, kuras caurvija arī rupji apvainojumi publiskajā telpā, kopsaucējs par supercīņu starp Usiku un Taisonu Fjūriju tā arī netika atrasts. 

Tagad ar savu uzstādījumu klajā ir nākusi Pasaules Boksa asociācija (WBA), kuras čempiona josta supersmagajā svarā pieder Usikam.

WBA ir paziņojusi, ka Usikam, lai viņš nepazaudētu viņu čempiona jostu, jāaizvada cīņa pret pirmo pretendentu,  25 gadus veco britu Danielu Dibuā.

Tāpat WBA ir noteikusi, ka abām pusēm ir dotas 30 dienas, lai tās panāktu vienošanos par cīņas norisi. Šis periods sākas 4. aprīlī un beidzas 2. maijā.

Dibuā profesionālās karjeras laikā ir izcīnījis 19 uzvaras, piedzīvojot tikai vienu zaudējumu. Karjeras vienīgo neveiksmi Dibuā cieta 2020. gadā, piekāpjoties Džo Džojsam.

36 gadus vecais Usiks profesionālajā boksā ringā devies 20 cīņās un visās triumfējis, 13 dueļus noslēdzot priekšlaicīgi. Usiks bija absolūtais čempions svara kategorijā līdz 90,2 kilogramiem, bet 2021. gada septembrī atņēma visas četras jostas britam Entonijam Džošua supersmagsvaros. Aizvadītā gada augustā Džošua mēģināja revanšēties, taču tika pieveikts vēl vienu reizi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu