Krievijas vēstniecība sašutusi par apķēpāto Puškina pieminekli, bet joprojām vienaldzīga par ukraiņu nogalināšanu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: twitter.com/NikitaCunskis

Naktī uz pirmdienu, 3. aprīli, Rīgā, Kronvalda parkā, nezināmi cilvēki nokrāsojuši pieminekli krievu dzejniekam Aleksandram Puškinam. Krievijas vēstniecība Latvijā ir satraukta par redzēto, liecina sociālo tīklu vietnēs "Twitter" un "Telegram" publicētie ieraksti.

Krievijas vēstniecība norāda, ka ir sašutusi par redzēto: "Esam sašutuši par kārtējo gļēvulīgo Latvijas noziedznieku izlēcienu, kuri atkal apgānīja izcilā krievu dzejnieka A. Puškina pieminekli Rīgā.

Ņemot vērā, ka šis ir jau trešais vandaļu uzbrukums šim piemineklim pēdējo mēnešu laikā, kļūst acīmredzams, ka šis incidents pārsniedz nejaušas huligāniskas darbības un iegūst mērķtiecīgas darbības raksturu, lai apkarotu krievu kultūras simbolus šajā Baltijas republikā."

Nokrāsoto pieminekli vēstniecība nodēvējusi par "kārtējo gļēvulīgo Latvijas noziedznieku izlēcienu".

Kā ziņots, sociālo tīklu vietnēs tika publicēta fotogrāfija, kurā redzams piemineklis, kas nokrāsots Latvijas un Ukrainas karogu krāsās.

Valsts policija pastāstīja, ka informāciju par notikušo saņēmusi īsi pirms pusnakts. Par notikušo sākta izmeklēšana, uzzināja RUS TVNET. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu