Putina veselība un mīļotā Kabajeva: no Kremļa aizbēgušais apsargs atklāj jaunu informāciju par diktatora ikdienu (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir kara noziedznieks, kam turklāt izkropļojusies realitātes uztvere, intervijā trimdā Rietumos mītošā Kremļa kritiķa Mihaila Hodorkovska medijam "Dosjē" sacīja pērn no Krievijas aizbēgušais Federālā Apsardzes dienesta (FSO) kapteinis Gļebs Karakulovs.

Kā norāda žurnālisti, Karakulovs ir augstākais Krievijas specdienestu līdzstrādnieks, kam kopš Krievijas pret Ukrainu izvērstā pilna mēroga kara sākuma izdevies no Krievijas aizbēgt.

Intervija tapusi pagājušā gada nogalē, bet "Dosjē" tīmekļa vietnē "dossier.center" tā publicēta otrdien, kad bijusi pārliecība, ka Karakulovs un viņa tuvinieki ir drošībā.

Līdz oktobra vidum Karakulovs bijis inženieris Krievijas prezidenta sakaru pārvaldē un strādājis ar Putinu, bet pēc tam varējis kopā ar ģimeni, atrodoties komandējumā Kazahstānā, aizlidot uz Stambulu.

Krievijā Karakulovs izsludināts meklēšanā, pret viņu ierosināta krimināllieta.

Intervijā Karakulovs Putinu dēvē par kara noziedznieku, kas dzīvo informācijas vakuumā, un tā rezultātā viņam ir izkropļota realitātes uztvere.

"Pagājušā gada februārī sākās šis noziedzīgais karš, un es vairs nevarēju piekrist darījumam ar sirdsapziņu. Es vienkārši vairs nevarēju atrasties šī prezidenta dienestā. Es uzskatu, ka šis cilvēks ir kara noziedznieks," intervijā skaidroja Karakulovs.

Krievijas prezidents, kā sacīja Karakulovs, tic tikai dokumentu mapēm, ko uz galda noliek padotie.

"Mūsu prezidents ir atrauts no pasaules. Viņš pēdējos pāris gadus dzīvo informācijas kokonā, lielu daļu laika viņš pavada savās rezidencēs, ko mediji daiļrunīgi dēvē par bunkuriem. Viņam ir patoloģiskas bailes par savu dzīvību," par Kremļa saimnieku sacīja pārbēdzējs.

Intervijā viņš apstiprināja, ka Putins neizmanto viedtālruni vai internetu, kā iepriekš ziņoja plašsaziņas līdzekļi. 

Neraugoties uz nemitīgajām baumām par Putina veselību, Karakulovs sacīja, ka "Putina veselība ir labāka nekā daudziem viņa vecuma cilvēkiem".

Tāpat viņš intervijā norādīja, ka var "netieši, bet droši apgalvot", ka Putins un bijusī olimpiskā čempione Aļina Kabajeva dzīvo kopā.

Aļina Kabajeva un Vladimirs Putins. 2004. gada foto.
Aļina Kabajeva un Vladimirs Putins. 2004. gada foto. Foto: AFP/SCANPIX

Bijušais Kremļa darbinieks arī norādīja, ka visi Putina biroji izskatās identiski, lai izvairītos no viņa patiesās atrašanās vietas atklāšanas.

Karakulovs apstiprināja, ka karantīnā atrodas visi, kas kontaktējas ar Putinu.

"Mēs nopietni sēžam karantīnā divas nedēļas pirms jebkura pasākuma, pat ja tas notiek 15 vai 20 minūtes. Tiek izveidots to darbinieku kopums, kuri ir izgājuši šo procesu - viņi ir izcietuši divu nedēļu karantīnu. Viņi tiek uzskatīti par "tīriem" un var strādāt vienā telpā ar Putinu (..) Visi ir mazliet neizpratnē, kāpēc tas joprojām notiek. Visi ir spiesti vakcinēties. Ikvienam tiek veiktas veselības pārbaudes, tiek uzraudzīta veselība, tiek veikti PCR testi. Es zinu, ka visi prezidenta palīgi vairākas reizes dienā veic PCR testus," stāsta bijušais Kremļa darbinieks.

Karakulovs arī sacīja, ka no ārpuses Putina īpašais vilciens izskatās kā parasts Krievijas pasažieru vilciens. 

Tas tiek izmantots slepenības dēļ, jo vilciena kustību ir grūtāk izsekot nekā lidmašīnas kustību.

Viņš arī komentēja kā Putins dzīvē atšķiras no televīzijā redzētā Putina. Karakulovs viņu pirmo reizi redzējis savā pirmajā komandējumā 2009. gadā Kazaņā.

"Principā man nebija iespējas [ar viņu] runāt. Jo prezidenta darba grafiks ir piepildīts līdz pēdējai minūtei, ap viņu vienmēr ir tik daudz apsargu, tik daudz cilvēku. Nē, ir problemātiski vienkārši pienākt un parunāties, pateikt: "Kā jums klājas?"" (..) Viss, ko rāda televīzijā - veids, kā viņš uzvedas, manuprāt, ir tieši tāds pats [kā dzīvē]. Nav nekādu pārspīlētu izkropļojumu, viss ir tāpat kā televīzijā. Jā, ir arī privāti pasākumi. Bet diemžēl es šādās situācijās neesmu bijis klāt. Jebkurā citā komunikācijā, ko esmu vērojis, viss bija pieklājības robežās. Es neteiktu, ka [no Putina puses] būtu bijusi kāda pārspīlēta agresija."

Kremļa bijušais darbinieks arī apgalvo, ka kara noziedznieks ļoti daudz strādā.

"Putins patiešām smagi strādā, to var redzēt viņa komandējumos (..) Komandējuma braucienā viņš neguļ līdz kādiem plkst. 2-3 naktī pēc Maskavas laika. Ja tas ir kāds komandējums uz citu laika zonu, viņš strādā pārsvarā pēc Maskavas laika. Un jau tur, uz vietas - administrācija, gubernatori, tie, kas ir tieši ar viņu - pielāgojas. Kad biju Kamčatkā, tikšanās notika naktī tikai tāpēc, ka Maskavā bija diena un viņam tas bija ērti."

VIDEO: Pilna intervija ar Karakulovu

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu