"Teica, ka ir karalis..." Usiks nosaucis aptuveno summu, ko par supercīņu pret viņu pieprasījis Fjūrijs

Apollo.lv
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas boksa zvaigzne Oleksandrs Usiks Volodomira Kobeļņikova "YouTube" kanālā publicētajā intervijā minējis aptuveno summu, ko par cīņu pret viņu pieprasījis Taisons Fjūrijs.

Pēc ilgām pārrunām, kuras caurvija arī rupji apvainojumi publiskajā telpā, kopsaucējs par supercīņu starp Usiku un Taisonu Fjūriju tā arī netika atrasts.

Ārzemju medijos izskanēja versijas, ka Usiks pat bija piekritis peļņas sadalei proporcijā 30:70, tomēr Fjūrija prasības turpināja augt, līdz abas puses beidzot padevās un pārtrauca sarunas.

Tagad Usiks atklājis aptuveno summu, ko par cīņu pret viņu pieprasījis Fjūrijs.

"Viņš runāja par daudz miljoniem. Viņš teica, ka ir karalis un tāpēc viņa vērtība esot augsta. Neesmu pārliecināts, ka drīkstu saukt summas, kuras viņš pieprasīja, bet bija pāri 100 miljoniem. Viņš teica: "Es esmu Taisons Fjūrijs. Esmu karalis. Man būtu jānopelna daudz." Es taču viņam rakstīju, ka varenu cīkstoni nevērtē pēc nopelnītās naudas. Varens cīkstonis tiek vērtēts pēc viņa cīņām un noietā ceļa," stāstīja Usiks.

Ņemot vērā, ka potenciālā supercīņa pret Fjūriju tā arī nematerializējās, Pasaules boksa asociācija (WBA) nāca klajā ar paziņojumu, ka Usikam nākamā cīņa obligāti jāaizvada pret WBA galveno pretendentu un supersmagā svara divīzijas regulārās jostas īpašnieku Danielu Dibuā.

36 gadus vecais Usiks profesionālajā boksā ringā devies 20 cīņās un visās triumfējis, 13 dueļus noslēdzot priekšlaicīgi. Usiks bija absolūtais čempions svara kategorijā līdz 90,2 kilogramiem, bet 2021. gada septembrī atņēma visas četras jostas britam Entonijam Džošua supersmagsvaros. Aizvadītā gada augustā Džošua mēģināja revanšēties, taču tika pieveikts vēl vienu reizi.

Savukārt 25 gadus vecais Dibuā profesionālās karjeras laikā ir izcīnījis 19 uzvaras, piedzīvojot tikai vienu zaudējumu. Karjeras vienīgo neveiksmi Dibuā cieta 2020. gadā, piekāpjoties Džo Džojsam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu