"Izklausās tā, it kā kāds stumtu skapi ar katliem pāri klintij." BBC mūzikas apskatnieks vērtē Latvijas prognozes Eirovīzijā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lauris Vīksne/LTV

Britu raidsabiedrības BBC mūzikas apskatnieks Marks Sevidžs izteicies par visām 37 dziesmām, kuras izskanēs 67. ikgadējā Eirovīzijas dziesmu konkursā Liverpūlē. Vērtējot Latvijas pārstāvjus grupu "Sudden Lights" un dziesmu "Aijā", Sevidžs prognozē, ka grupai ir izredzes iekļūt finālā.

Par Latvijas pārstāvjiem Sevidžs izsakās: "Aijā latviski apzīmē šūpuļdziesmu - un šai dziesmai vajadzētu būt nomierinošam līdzeklim pret mūsdienu dzīves šausmām. Varbūt man šeit trūkst kāda svarīga kultūras konteksta, taču, pēc manas pieredzes, šūpuļdziesmas nav pārpildītas ar ģitāras skaņām un juceklīgiem bungu sitieniem, kas

izklausās tā, it kā kāds stumtu skapi ar katliem pāri klintij.

Dziesmas dinamika liek domāt, ka "Sudden Lights" ir "Nirvana" vai "Pixies" dziesmu rakstīšanas skolas audzēkņi, taču viņiem trūkst gan grupas nežēlības, gan piesātinājuma."

Sevidžs prognozē, ka "Sudden Lights" dziesma ir pietiekami laba, lai iekļūtu finālā, bet tālākās izredzes nevērtē kā spīdošas.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka grupa "Sudden Lights", kas šogad pārstāv Latviju Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, pirmajā pusfinālā uzstāsies ceturtie.

Pirmais pusfināls norisināsies 9. maijā, bet fināls būs skatāms 13. maijā.

Savu prognozi par Latvijas izredzēm izteica arī bukmeikeri, nelolojot pārāk lielas cerības, ka Latvija varētu iekļūt Eirovīzijas finālā.

Pēdējo reizi Latvija lielajā Eirovīzijas finālā iekļuva 2016. gadā, kad to paveica Justs, kurš šogad piedalījās Latvijas atlases konkursā, tomēr palika viens no četriem, kuram "Supernova" beidzās jau pusfinālā. Savukārt Aminata 2015. gadā arī bija finālā, turklāt izcīnīja 6. vietu, bet pirms tam fināls tika sasniegts tikai 2008. gadā. Diemžēl Eirovīzijas vēsture Latvijai nav bijusi spīdoša, un arī bukmeikeru prognozes nav iepriecinošas "Sudden Lights" faniem, jo tikai ar 33% iespējamību novērtēta latviešu iekļūšana finālā.

Lai iekļūtu finālā, savā pusfinālā jāiekļūst labāko desmitniekā. Bukmeikeri prognozē, ka arī mūsu kaimiņiem Lietuvai un Igaunijai būs grūti iekļūt finālā.

Pašreizējās prognozes liecina, ka lielākā iespēja uzvarēt esot Zviedrijas pārstāvei. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu