VIDEO ⟩ Vairāki pircēji sašutuši par CSDD īpašo numurzīmju pārdošanu. Vēlāk atklāj nelegālas darbības (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Iedzīvotājiem bijusi augsta interese par marta izskaņā notikušo Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) piedāvājumu - iegādāties jaunu sēriju izvēles numurus automašīnām. Jaunie numuri izķerti zibenīgi, taču jau pēc neilga laika atklājies, ka tos sāk pārdot soctīklos, ziņo raidījums "Bez tabu".

Iepriekš ziņots, ka 28. martā, no plkst. 21.00 e-CSDD platformā piedāvāja iegādāties jaunu sēriju (WA1-WA99, NN100-NN9999) izvēles numurus.

Lai izvēlētos un pieteiktu numuru, ir jāizdara sekojošas darbības:

  • Sākotnēji ir jāautorizējas e-CSDD;
  • Jānorāda savā īpašumā, turējumā vai valdījumā esošs transportlīdzeklis. Numuru var izvēlēties Latvijā reģistrētam vai arī Latvijā nereģistrētam transportlīdzeklim, kas iepriekš ir uzrādīts agregātu numuru salīdzināšanā;
  • Jāizvēlas numurs;
  • Jānorāda CSDD klientu apkalpošanas centru (KAC), kur tiks saņemtas numura zīmes;
  • Jāsamaksā par transportlīdzeklim paredzētajām numura zīmēm.
  • Saņem e-pastā apliecinājumu par pasūtījuma veikšanu.

Kāds potenciālais numuru pircējs gan bija sašutis par pēdējo piedāvājumu.

"Uzreiz pēc visa mājaslapa "nokārās". Atjaunojot, vairs neviens labs numurs nebija pieejams. Numurus mēģinājām nopirkt no četriem(!) dažādiem datoriem vienlaicīgi. Un visiem vienāds iznākums. Tiešām neticu, ka parasti cilvēki iegūst šīs numurzīmes, domāju, ka speciālas programmas (boti) sarakstītas, lai iegūtu šos numurus un tos tālāk realizētu par lielu naudu," raidījumam stāsta Jānis. "Bez tabu" ziņo, ka vairākie citiem pircējiem pat neizdevās tikt tālāk par CSDD interneta vietnes pirmo lapu.

CSDD gan noraida pārmetumus, apgalvojot, ka direkcijas vietne internetā iztur šādu interesi, taču numurzīmes iegādes un reģistrēšanas procesā tiek iesaistīti valsts institūciju un banku lapas.

"Bez tabu" ziņo, ka jau pirmajā stundā pēc numurzīmju iegādes akcijas sākuma sociālās tīklošanas vietnēs "Facebook" un "Telegram" aizsākās tirgošanās ar nupat iegūtajām kombinācijam. Cenu apmplitūda visnotaļ iespaidīga - daži no piedāvājumiem pārsniedz pat 1000 eiro. Ir atrodams arī numura zīmju meklētājs ar visu cenu piedāvājumu.

Likums gan vēl joprojām nosaka, ka tirgoties ar numurzīmēm ir aizliegts.

Plašāk "Bez tabu" sižetā:

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu