"Metta" Virslīgas spēlē uzvar "Daugavpils" futbolistus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Metta" līdzjutēji
"Metta" līdzjutēji Foto: Eduards Grencmanis

"Metta" savā laukumā piektdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas ceturtās kārtas pēdējā mačā rezultatīvā mačā pieveica "Daugavpils" komandu.

"Metta" Rīgas Hanzas vidusskolas futbola laukumā bija pārāka ar 3:2 (2:1).

Trīsreiz "Metta" izvirzījās vadībā, un divreiz daugavpilieši pretiniekus panāca.

Jau ceturtajā minūtē pēc Kristofera Rēķa piespēles vārtus guva Usmans Sovs, bet 28.minūtē Edgars Ivanovs pēc Valerija Afanasjeva piespēles panāca 1:1.

Desmit minūtes vēlāk gan "Metta" atkal izvirzījās vadībā, kad vārtus guva Oleksandrs Kurcevs, rezultatīvi piespēlējot Bruno Melnim.

Izlīdzinājums tika panākts pēc pārtraukuma, kad 54.minūtē Ismaels Diomonds pēc sologājiena pa laukuma kreiso pusi triju spēlētāju ielenkumā raidīja bumbu vārtu kreisajā stūrī, panākot 2:2.

Lai arī vairāk spēle otrajā puslaikā noritēja pie mājinieku vārtiem, pēc stūra sitiena izpildes no labās puses bumba vispirms pēc "Daugavpils" aizsarga centieniem glābt komandu no vārtu zaudējuma trāpīja pa vārtu kreiso stabu, taču pie laukumā atlēkušās bumbas pirmais bija Rēķis, panākot 3:2.

"Metta" komandas sezonas pirmā spēle pret "Liepāju" laika apstākļu dēļ tika pārcelta, otrajā mačā tika piedzīvots zaudējums "Audai" (0:2), bet trešajā izcīnīta 2:1 uzvara pār "Tukums 2000"/"Telms" vienību.

Daugavpilieši pirmajās divās kārtās sāpīgi zaudēja tukumniekiem (0:1) un jelgavniekiem (1:2), bet trešajā ar 3:0 guva virsroku pār Salaspils "Super Nova" vienību.

Jau ziņots, ka trešdien debitante "Jelgava" izcīnīja savu otro uzvaru sezonā, ceturtās kārtas mačā mājās ar 2:0 pārspējot Salaspils "Super Nova" vienību, bet RFS ar tādu pašu rezultātu pieveica "Liepājas" futbolistus. Ceturtdien pērnā gada čempione "Valmiera" ar 4:3 uzvarēja "Tukums 2000"/"Telms" futbolistus, bet "Riga" ar 2:0 bija pārāka pār "Auda" futbolistiem.

Turnīra tabulas augšgalā ar desmit punktiem četrās spēlēs ir "Riga", tālāk ar astoņiem punktiem ir RFS, septiņus punktus guvusi "Valmiera", kamēr seši punkti ir "Audai" un "Jelgavai" četrās cīņās un trīs spēles nospēlējušajai "Metta" komandai. Pa trim punktiem ir trīs cīņas aizvadījušajai "Liepājai", kā arī četrus mačus nospēlējušajām "Tukums 2000"/"Telms", "Daugavpils" un "Super Nova" komandām.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc aizvadītām 36 spēļu kārtām, katrai komandai savā starpā tiekoties četras reizes. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezona ir zīmīga ar to, ka Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu