Pievilina ar solījumiem par naudu un spēļu konsoli kara komisariātā. Pie metro stacijām Maskavā vervē jaunus karotājus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas armijas plakāts Maskavā.
Krievijas armijas plakāts Maskavā. Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas galvaspilsētā sākusies jauna karavīru vervēšanas kampaņa. Netālu no metro stacijām parādījušies aģitācijas punkti, vilinot brīvprātīgos ar solījumiem par naudu un pabalstiem. Savukārt vietējā kara komisariātā uzstādītas četras "PlayStation 5" konsoles, lai brīvprātīgie procesa laikā nepārdomātu par pieteikšanos dienestam, raksta neatkarīgais medijs "The Insider".

Tagad karošanai Ukrainā Krievijas iedzīvotāji var pieteikties, izejot no metro stacijas. Šādi kampaņas punkti ir parādījušies vismaz pie piecām stacijām.

Sistēma izstrādāta, lai pēc iespējas vienkāršotu līgumkaravīru vervēšanas un nosūtīšanas uz kaujas zonu procesu. Dežurējošie darbinieki sevi dēvē par atlases dienesta brīvprātīgajiem un nodarbojas ar cilvēku informēšanu un bukletu izdalīšanu. 

Brīvprātīgie arī piefiksē telefona numurus no garāmejošajiem, kuri vēlas noslēgt līgumu, lai kļūtu par Krievijas karavīriem. Viņu kontaktinformācija tiek nosūtīta uz nesen atvērtu vervēšanas centru.

"Kampaņas stendi tika novietoti netālu no metro, jo vietnē "mos.ru" ir pārāk maz un ne īpaši skaidra informācija," skaidroja kāda brīvprātīgā. 

Pēcāk topošais krievu karavīrs tiek izsaukts uz jauno vervēšanas centru, kur arī notiek pieteikuma iesniegšana, medicīniskā pārbaude un dokumentu noformēšana.

Lai potenciālie karavīri procesa laikā nepārdomātu, viņi var izklaidēties, jo tur uzstādītas četras "PlayStation 5" konsoles.

Pēc brīvprātīgo teiktā, viņi nesaņem prēmijas par savākto kandidātu skaitu.

"Ļoti daudzas meitenes ir nākušas un interesējušās, es nebiju gaidījusi," medijam pasatāstīja kāda brīvprātīgā.

Aģitēšana šādos punktos ir ļoti līdzīga vēlēšanu kampaņām. Tiek izdalītas spilgtas skrejlapas, kurās rakstīts par priekšrocībām, kļūstot par karavīru. Uz bukletiem redzamas trīs militārpersonas: karavīrs ar ieroci, mediķis un drona operators, kurš tur rokās nelielu dronu, kas izskatās pēc Irānā ražotā "Shaded" drona.

"Frontei ir vajadzīgi motivēti un kaujai gatavi karavīri. Jo vairāk šādu cilvēku ir frontes līnijās, jo augstāka morāle un spēcīgākas Krievijas armijas rindas," teikts skrejlapā.

Varas iestādes nolēmušas motivēt karotājus, solot naudu. Pirms nosūtīšanas uz kara zonu karavīram pienākas 90-100 tūkstoši rubļu. Šajā summā ir iekļauts maksājums ar Maskavas mēra dekrētu, kas nozīmē, ka krievs no cita reģiona, visticamāk, saņems par 50 000 rubļu mazāk. Pēc nosūtīšanas uz kaujas zonu militārpersonām tiek solīti 210-340 tūkstoši rubļu katru mēnesi. Summā ietilpst naudas pabalsts 40-50 tūkstošu rubļu apjomā, papildu maksājumi 120-240 tūkstoši rubļu, bet maskaviešiem - tie paši 50 tūkstoši "mēra" rubļu mēnesī. 

Vienlaikus gan skrejlapā arī ir zemsvītras piebilde, kas saka: "Maksājumu summa var atšķirties atkarībā no līguma termiņa, pakalpojuma teritorijas, izmaiņām federālajos un reģionālajos noteikumos."

Skrejlapā netiek minēts risks gūt ievainojumus vai pat nomirt, karojot Ukrainā. Netiek minēti arī Krievijas armijas zaudējumi, kas gada laikā karā Ukrainā pārsnieguši zaudējumus, kas piedzīvoti 9 gados Afganistānā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu