"Es jutu tādu vēsu sajūtu." Pilots lidojuma laikā sastopas ar kobru un veic ārkārtas nosēšanos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: markthedg/Shutterstock

Dienvidāfrikas pilotam Rūdolfam Erasmuam kāds kārtējais lidojums pārvērtās nervus kutinošā notikumā, atklājot, ka lidmašīnā atrodas negaidīts pasažieris, raksta britu raidorganizācija BBC.

"Ja esmu pilnīgi atklāts, šķita, ka manas smadzenes nespēj pieņemt, kas notiek," sacīja Erasmus. "Es jutu tādu vēsu sajūtu, it kā kustoties augšup zem mana krekla."

Viņam šķita, ka, iespējams, viņš nav pareizi aiztaisījis pudeli un ūdens pilēja pār viņa kreklu.

"Kad es pagriezos pa kreisi un paskatījos uz leju, es redzēju kobru, kura bija izbāzusi savu galvu zem sēdekļa," stāsta Erasmus.

Pēc tam pilots veica ārkārtas nosēšanos ar privāto lidmašīnu "Beechcraft Baron 58", kurā atradās vēl četri pasažieri, kā arī čūska.

Erasmusam arī bija bažas, ka čūska varētu nokļūt pie pasažieriem un "izraisīt masveida paniku". Tomēr viņš izlēma pasažieriem pastāstīt, kas notiek. 

"Es informēju pasažierus: "Klausieties, čūska atrodas lidmašīnā, tā atrodas zem mana sēdekļa, tāpēc mēģināsim pēc iespējas ātrāk nolaisties zemē."" sacīja pilots.

Paziņojumam esot sekojis pilnīgs klusums. 

"Varētu dzirdēt adatu nokrītam. Es domāju, ka visi sastinga uz mirkli," viņš sacīja.

Piloti ir apmācīti dažādiem scenārijiem, taču noteikti ne darbam ar čūskām kabīnē, Erasmus sacīja, piebilstot, ka krišana panikā situāciju būtu tikai pasliktinājusi.

Vēlāk izrādījās, ka divi cilvēki, kas strādāja vietā, kur lidmašīna vispirms pacēlās, iepriekš pamanījuši rāpuli, meklējot patvērumu zem lidmašīnas. Viņi mēģinājuši to "sagrābt", bet bez panākumiem.

Erasmus sacīja, ka mēģināja atrast čūsku lidmašīnā pirms pacelšanās, taču "diemžēl tās tur nebija, tāpēc mēs visi droši pieņēmām, ka tā būs izlīdusi pa nakti vai agrāk tajā pašā rītā."

Galu galā čūska netika atrasta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu