"Yandex" dibinātājs nosūtījis spiegu pie skvoteriem, kuri ieņēmuši viņa īpašumu Amsterdamā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: twitter

Skvoteri, kuri ieņēma informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "Yandex" dibinātāja Arkādija Voloža savrupmāju Amsterdamā, apgalvo, ka Voložs nosūtījis pie viņiem spiegu, raksta neatkarīgais medijs "The Moscow Times". 

Skvoteri norāda, ka pie viņiem ieradusies kāda persona, kas sevi pieteikusi kā bēgli no Ukrainas un lūgusi patvērumu.

"Mēs sagaidījām viņu atplestām rokām. Tagad esam uzzinājuši, ka viņš mūs izspiegoja un nodeva informāciju Voloža advokātiem, cenšoties mūs diskreditēt un izlikt," teikts skvoteru paziņojumā presei.

Pateicoties spiegam, Voložs esot saņēmis un nosūtījis tiesai video un foto no mājas, kā arī ekrānuzņēmumus no skvoteru elektroniskajām sarakstēm.

Skvoteri pārņēma piecstāvu savrupmāju Amsterdamā 2022. gada oktobrī. Formāli māja pieder uzņēmumam Britu Virdžīnu salās. Nīderlandes mediji gan ziņo, ka tas ir ofšors, caur kuru Voložs ieguva savrupmāju.

Voložam ir piemērotas Eiropas Savienības (ES) noteiktās sankcijas, un viņš nedrīkst ceļot uz Nīderlandi. Kopš kara sākuma ir pametis "Yandex" direktoru padomi un ģenerāldirektora amatu.

Pērn Voložs zaudēja tiesā pret skvoteriem. Viņš centās viņus izlikt, taču tiesnesis lēma, ka māja viņiem nebūs jāatbrīvo, jo tā bija iesaldēta sankciju dēļ.

"Yandex" dibinātājs šo savrupmāju iegādājies par 3,4 miljoniem eiro, raksta "The Moscow Times".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu