"Twitter" iesaka ar Kremli saistītus kontus. Iespējams, mīkstināti pēc kara noteiktie ierobežojumi

Apollo.lv
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: ReaLiia/Shutterstock

"Twitter" sācis ieteikt Krievijas valdības un ar Kremli saistītus kontus, lai gan pagājušajā gadā tika noteikti ierobežojumi, lai šie konti neparādītos "Twitter" lietotāju laikjoslās, vēsta medijs "Insider".

"The Telegraph" izveidoja jaunu "Twitter" kontu un novēroja, ka pie ieteiktā satura tika ieteikti ar Kremli saistīti konti. "Twitter" īpašnieks Īlons Masks ir atcēlis lielāko daļu ierobežojumu kontiem, kas iepriekšējās "Twitter" vadības laikā tika klasificēti kā kaitīgi. 

Novērots, ka "Twitter" iesaka arī kara noziedznieka Vladimira Putina kontu, lai gan pērn tas tika ierobežots. 

"The Telegraph" veiktā analīze liecina, ka "Twitter" meklēšanas rezultātos, laikjoslā un ieteiktajā saturā parādās Vladimiram Putinam, Krievijas Ārlietu ministrijai un Krievijas vēstniecībai Lielbritānijā piederoši konti.

Rezultāti liecina, ka ir mīkstināti 2022. gada februārī noteiktie ierobežojumi, kas paredzēti, lai samazinātu Krievijas oficiālo sociālo tīklu kontu sasniedzamību. Ierobežojumi tika noteikti pēc Krievijas noziedzīgā režīma iebrukuma Ukrainā.

Bijušais "Twitter" darbinieks pieļauj, ka visticamāk, ir veiktas izmaiņas noteikumos, lai šie konti atkal tiktu ieteikti. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu