Tūkstošiem Tbilisi opozīcijas atbalstītāju vienojas protestā un pieprasa valdības atkāpšanos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Protests Tbilisi.
Protests Tbilisi. Foto: AP/Scanpix

Pie Gruzijas parlamenta ēkas Tbilisi svētdien, 9. aprīlī, tūkstošiem opozīcijas atbalstītāju pulcējās mītiņā un pieprasīja valdības atkāpšanos, kā arī eksprezidenta Mihaila Saakašvili atbrīvošanu no ieslodzījuma.

Mītiņu "Kopā - uz Eiropu" rīkoja Saakašvili dibinātā partija "Vienotā nacionālā kustība", un tajā piedalījās arī citu opozīcijas politisko spēku atbalstītāji.

Protestētājiem bija Gruzijas, Ukrainas un Eiropas Savienības (ES) karogi, kā arī milzīgs transparents, uz kura bija rakstīts "Par eiropeisku nākotni".

Valdošā partija "Gruzijas sapnis" tiek apsūdzēta par oponentu ieslodzīšanu, neatkarīgo plašsaziņas līdzekļu apklusināšanu un slepenu sadarbību ar Kremli.

"Gruzijas valdība tiek kontrolēta no Maskavas. (..) Mēs esam brīvību mīloša tauta, daļa no Eiropas ģimenes, mēs noraidām Krievijas verdzību," uzrunājot mītiņu, sacīja bijušais Gruzijas prezidents Giorgijs Margvelašvili.

Jau ziņots, ka martā pēc plašiem protestiem valdība atteicās no ieceres ieviest "ārvalstu aģentu" likumu. Jaunais likums paredzētu, ka nevalstiskajām un plašsaziņas līdzekļu organizācijām, kas saņem vairāk nekā 20% ārvalstu finansējuma, būtu jāreģistrējas kā "ārvalstu aģentiem".

Gruzija iesniedza pieteikumu dalībai ES 2022. gada martā pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, taču līdz šim tai nav piešķirts ES kandidātvalsts statuss, jo tā nav īstenojusi vajadzīgās reformas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu