"Riga" mazākumā uzvar "Tukums 2000"/"Telms" futbolistus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Riga" futbolisti
"Riga" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis

"Riga" pirmdien Tukumā svinēja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas piektās kārtas spēlē.

Līdervienība "Riga" viesos mazākumā pieveica "Tukums 2000"/"Telms" vienību ar 2:0 (1:0).

Abus vārtus uzvarētāji guva pēc standartsituāciju izpildes. 18.minūtē pēc Miloša Jojiča piespēles, izpildot brīvsitienu no kreisās puses, vārtus guva Kemelo Nguena, bet 88.minūtē pēc Jojiča no kreisās puses izpildīta stūra sitiena uz vārtsarga laukuma robežas visaugstāk uzlēca Baba Musā, ar galvu raidot bumbu vārtos.

81.minūtē gan Lukass Gonsalvess viesu rindās par sitienu pēc svilpes nopelnīja otru dzelteno kartīti mača, atstājot savu komandu mazākumā, taču uzvaru gūt tas neraucēja.

Tukumnieki sezonu sāka ar uzvaru pār "Daugavpili" (1:0), taču pēc tam sekoja zaudējumi "Super Nova" (0:2), "Metta" (1:2) un "Valmieras" komandām (3:4), pret čempioniem nenoturot pat divu vārtu pārsvaru. "Riga" sezonas ievadā izrāva grūtu uzvaru pār "Jelgavu" (2:1), kam sekoja izrauts neizšķirts pret RFS (1:1) un uzvaras pār "Liepāju" (3:0) un "Audu" (2:0).

Tukuma vienībai šajā mačā nevarēja palīdzēt Valmierā vārtus guvušais Maksims Sidorovs, kurš cīņas beigās neko neizšķirošā situācijā tika pie otrā brīdinājuma, kā dēļ saņēma vienas spēles diskvalifikāciju.

Vēl pirmdien, plkst.16, Rīgā spēlējošā Ķekavas komanda "Auda" "Mežaparks SV" stadionā uzņems RFS, maču tiešraidē pārraidot televīzijas kanālam TV4.

Otrdien piektā kārta noslēgsies ar "Super Nova" un "Metta" dueli Salaspilī un "Daugavpils" cīņu savā laukumā ar čempioni "Valmieru".

Turnīra tabulas augšgalā ar 13 punktiem piecās spēlēs ir "Riga", tālāk ar astoņiem punktiem ir RFS, septiņus punktus guvusi "Valmiera", kamēr seši punkti ir trīs mačus aizvadījušajai "Metta", kā arī "Liepājai", "Audai" un piecas cīņas nospēlējušajai "Jelgavai". Tabulas lejas daļā pa trim punktiem četrās spēlēs ir "Daugavpilij" un "Super Novai", bet piecās - "Tukums 2000"/"Telms".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc aizvadītām 36 spēļu kārtām, katrai komandai savā starpā tiekoties četras reizes. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezona ir zīmīga ar to, ka Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu