Ukraiņu uzņēmējs sola atlīdzību par Maskavas 9. maija parādes sabotāžu (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
9. maija parāde Maskavā 2022. gadā.
9. maija parāde Maskavā 2022. gadā. Foto: Reuters/ScanPix

Ukraiņu uzņēmējs Volodimirs Jatsenko izaicinājis bezpilota lidaparātu ražotājus un pilotus sabotēt Maskavas 9. maija "uzvaras" dienas parādi, solot vismaz 20 000 000 Ukrainas hrivnu (500 000 eiro) lielu balvu fondu, raksta medijs "Postimees".

"Es oficiāli piešķiršu balvu Ukrainas bezpilota lidaparātu ražotājam, kura lidaparāts, ar militārpersonu palīdzību, protams, nolaidīsies 9. maijā Maskavas Sarkanajā laukumā," solīja ukraiņu uzņēmējs.

Jatsenko sola 500 000 eiro dot no savas kabatas un cer piesaistīt papildu 500 000 eiro, izmantojot kolektīvo finansējumu. Uzņēmējs sagaida, ka naudas balva tiks godīgi sadalīta starp drona ražotāju un personu, kura veiksmīgi izpildīs uzdevumu.

"Es aicinu visus uzņēmējus - kaut kur mūsu valstī ir ukraiņu Stīvs Džobss, kurš savā garāžā izdomā interesantas lietas, – atbalstiet viņus!" aicina Jatsenko.

Jatsenko ir pārliecināts, ka izaicinājums ir iespējams. Viņš norādījis, ka vienam no ukraiņu droniem izdevies sasniegt Maskavas priekšpilsētu.

Pats Jatsenko arī ražo izlūkošanas bezpilota lidaparātus "Dovbush T10", taču viņš paskaidroja, ka pats sacensībās nepiedalīsies.

Viņš norādījis, ka 28. martā viņu mazais mācību drons, uz kura bija uzrakstīti ukraiņu saukļi, nonācis līdz Maskavas priekšpilsētai, bet ieķēries augstsprieguma līnijās. "Tā bija gatavošanās parādei. Skatījāmies, kā viņi reaģē - vai viņi mūs redz vai ne. Un varu apstiprināt, ka tas ir iespējams. Mēs viņiem sarīkosim svētkus."

Savu dalību izaicinājumā jau ir apstiprinājusi Ukrainas bezpilota lidaparātu kompānija "SpecAero", kas plāno nosūtīt divus bezpilota lidaparātus, kas pielāgoti tālas distances lidojumiem. 

Jatsenko piebilda, ka viņa komanda radīs bezpilota lidaparātus, kas spēj pārvarēt 500 un pat 1000 kilometru attālumus. "Katrai Krievijas pilsētai ir jājūt, ka viņi karo un ka karš ir tuvu," Jatsenko norādīja ukraiņu medijam "Interfax".

Jatsenko ir "Monobank" līdzdibinātājs. Uzņēmumam ir vairāk nekā pieci miljoni klientu.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu