"Jelgava" sakauj "Metta" futbolistus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
FS "Jelgava" futbolisti.
FS "Jelgava" futbolisti. Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas jaunpienācēja "Jelgava" sestdien, 15. aprīlī, izcīnīja uzvaru sestās kārtas spēlē.

Jelgavnieki savā laukumā ar rezultātu 2:1 (2:1) guva panākumu pār "Metta", pārtraucot pretinieku trīs uzvaru sēriju.

"Jelgava" izvirzījās vadībā 13. minūtē, kad Daniels Grauds veica centrējumu soda laukumā un pēc sitiena ar galvu bumbu vārtos raidīja Viktors Osuagvu. "Metta" futbolistiem vajadzēja 14 minūtes, lai izlīdzinātu rezultātu, un ar spēcīgu sitienu vārtu augšējā stūrī "Jelgavas" vārtsargu pārsteidza Mohamets Korrea.

Savukārt pirmā puslaika izskaņā Žans Mbasī Zambgals atguva vienu vārtu pārsvaru "Jelgavas" vienībai, pret zem spēcīgi sitot bumbu, kas pārlidoja vārtsargam pāri un nonāca vārtos.

"Metta" pirms šī dueļa virslīgā bija izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas, kamēr jelgavnieki pēdējā aizvadītajā mačā nespēja nosargāt pārsvaru un ar 2:3 atzina "Liepājas" pārākumu.

Noslēdzošajā sestās kārtas spēlē svētdien čempione "Valmiera" viesosies pie Salaspils "Super Nova".

Turnīra tabulas augšgalā ar 14 punktiem sešās spēlēs ir "Riga", 12 punkti sešās cīņās ir RFS, bet trešo vietu ar deviņiem punktiem sešās spēlēs ieņem "Jelgava", kurai ar tādu pašu punktu skaitu piecos dueļos seko "Metta". Piecos mačos astoņus punktus ir guvusi "Valmiera", bet sešos - "Auda". Septiņi punkti piecās cīņās ir "Liepājai" un seši punkti - "Jelgavai". Pieci punkti sešās spēlēs ir "Daugavpilij", bet pa trim punktiem sakrājusi "Super Nova" piecās un "Tukums 2000"/"Telms" sešās cīņās.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc aizvadītām 36 spēļu kārtām, katrai komandai savā starpā tiekoties četras reizes. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezona ir zīmīga ar to, ka Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu