VIDEO Skandāls svarcelšanā: Eiropas čempionāta atklāšanas ceremonijā tiek aizdedzināts Azerbaidžānas karogs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Aizvadītajā nedēļas nogalē Armēnijas galvaspilsētā Erevānā norisinājās Eiropas svarcelšanas čempionāta atklāšanas ceremonija, kas tika pārtraukta skandaloza incidenta dēļ.

15. aprīlī ar svinīgu ceremoniju sākās Eiropas čempionāts svarcelšanā. Diemžēl šo ceremoniju pārtrauca kāds vīrietis, kurš aizdedzināja Azerbaidžānas karogu, atņēmis to sievietei, kura netālu no skatuves to turēja rokās. Notikušā incidenta videoierakstu publicējis Ukrainas televīzijas kanāls "1+1".

Ukrainas medijs "Unian" ziņo, ka vīrietis, kurš aizdedzināja Azerbaidžānas karogu, bija oficiāli akreditējies šim pasākumam.

Azerbaidžānas Jaunatnes un sporta ministrija paziņojusi, ka tās delegācija nepiedalīsies šajā čempionātā.

"Tik barbariska rīcība pasākumā, kurā piedalījās arī Armēnijas premjerministrs, kā arī fakts, ka vainīgais saņēma Armēnijas sabiedrības atbalstu un tika attēlots kā varonis, ir skaidra etniskā naida, rasisma un ksenofobijas pazīme. Tas ir pretrunā ar šī sporta cēlo mērķi popularizēt sapratni un draudzību starp tautām," teikts Azerbaidžānas Jaunatnes un sporta ministrijas paziņojumā.

Tāpat Azerbaidžāna pieprasījusi celt sankcijas pret Armēniju, pieprasot noteikt tai liegumu rīkot starptautiska līmeņa sacensības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu