"Šķita, ka mirstu." Maiks Taisons atklāti par veselības problēmu, kas viņu biedē visvairāk

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maiks Taisons
Maiks Taisons Foto: AFP / Scanpix

Leģendārais bokseris Maiks Taisons savā podkāstā "Hotboxin' With Mike Tyson" pastāstījis, no kurām veselības problēmām baidās visvairāk.

56 gadus vecais Taisons bieži vien atklāti runā par savām pagātnes problēmām ārpus ringa un arī veselības likstām, tai skaitā narkotiku lietošanu.

Taisons savas dzīves laikā ir saskāries ar visdažādākajām problēmām. Neilgi pēc profesionālās karjeras beigām (2005. gads) leģendārais bokseris strauji pieņēmās svarā. Tagad viņš atzinis, ka tieši toreiz bijis nobažījies par savu dzīvību.

"Šķita, ka mirstu. Es zinu, kā tas ir. Iepriekš esmu svēris 400 mārciņas [181 kilograms]. Aptaukošanās dēļ ir miruši mani ģimenes locekļi. Man no tā ir bail. Es pārstāju ēst. Redzēju, kam cauri gāja mani ģimenes locekļi. Tās ir manas lielākās bailes. Aptaukošanās," sacīja leģendārais bokseris.

Šī nav pirmā reize, kad Taisons runā par veselības likstām un nāvi. 

"Protams, mēs visi kādu dienu mirsim. Bet, kad es paskatos spogulī un uz savas sejas redzu tos mazos punktiņus, nodomāju, ka mans "derīguma termiņš" iet uz beigām. Tas beigsies pavisam drīz," pērnā gada jūlijā savā podkāstā sacīja Taisons.

Pagājušā gada vasarā bijušā boksera fani bija noraizējušies pēc tam, kad publiskajā telpā parādījās attēli, kuros Taisons redzams ratiņkrēslā.

"Man ir sēžas nerva iekaisums. Ik pa laikam šī problēma uzliesmo. Kad tas notiek, es pat nespēju parunāt," atrašanos ratiņkrēslā skaidroja Taisons.

2020. gada novembrī Taisons atgriezās ringā pēc 15 gadu pauzes, tiekoties ar citu boksa leģendu Roju Džounsu junioru. Kaut gan pirms cīņas bija bažas, ka abi kungi nespēs skatītājus izklaidēt, cīņā bija pietiekami daudz aizraujošu mirkļu. Tā noslēdzās bez uzvarētāja pasludināšanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu