Lavrovs apgalvo, ka Krievija esot ieinteresēta pārtraukt karu Ukrainā "pēc iespējas drīzāk"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Foto: AP/Scanpix

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pirmdien, 17. aprīlī, sacīja, ka Krievija ir "ieinteresēta" izbeigt karu Ukrainā "pēc iespējas ātrāk", raksta CNN.

Tā Lavrovs izteicās preses konferencē ar Brazīlijas ārlietu ministru Mauro Vieiru. 

Medijs "Unian" atzīmē, ka Lavrovs izmantoja vārdu "konflikts", nevis "karš".

Lavrovs arī sacīja, ka Krievija "ir pateicīga mūsu Brazīlijas draugiem par viņu skaidro izpratni par situācijas [Ukrainā] izcelšanos".

Vieira aicināja izveidot valstu grupu, kas darbotos kā starpnieki sarunās starp Krieviju un Ukrainu.

"Es atkārtoju Brazīlijas nostāju, sniedzot ieguldījumu miermīlīgā konflikta risināšanā, atgādinot prezidenta Lulas iniciatīvu, cenšoties izveidot draudzīgu valstu grupu, kas būtu starpniece sarunās starp Krieviju un Ukrainu," sacīja Vieira.

Brazīlijas ārlietu ministrs arī kritizēja sankcijas, kas vērstas pret Krieviju, apgalvojot, ka tās kaitē pasaules ekonomikai, jo īpaši mazattīstītajām ekonomikām, no kurām daudzas vēl nav pilnībā atguvušās no pandēmijas.

Kā ziņots, Brazīlijas prezidents Luiss Inasiu Lula da Silva aicināja pasauli izveidot G20 analogu, lai izbeigtu Krievijas un Ukrainas karu un lai glābtu pasaules ekonomiku. Viņš arī aicināja ASV pārtraukt "kara veicināšanu" Ukrainā.

Kā atzīmē medijs "Ukrinform", iepriekš Brazīlijas prezidents piedāvāja Ukrainai atdot Krimu Krievijai, lai izbeigtu karu.

Ukrainas Ārlietu ministrija atbildēja, ka Ukraina neizpārdod savas teritorijas un neredz arī iemeslu atdot kaut centimetru Ukrainas zemes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu