"Ja es šādi turpināšu, man nebūs ne bērnu, ne sievas." Miks Dukurs ļoti atklāti par savu alkohola atkarību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Mūziķis Miks Dukurs LTV rubrikā "Dzīvei nav melnraksta" atklāti runāja par savu alkohola atkarību.

Viņš teic, ka problēmas sākušās jau tīņu gados, kad viens uzsācis dzīvi Rīgā. Bijušas trakas ballītes, nepareizie cilvēki blakus, rokenrols... Miks stāsta, ka vienmēr bijis introverts cilvēks un, lai atraisītos, lietojis grādīgos dzērienus.

Pirmoreiz viņš punktu alkohola lietošanai pielika, kad pasaulē ienāca viņa dēls. Bet... pēc kāda laika atkal sāka aizrauties ar iedzeršanu, un nu viņš atzīst, ka

šobrīd ir tādā dzīves posmā, kad pielikt punktu attiecībām ar alkoholu cenšas otro reizi.

"Kovida laikā es atsāku dzert. Nebija jau īsti, ko darīt. Mājsēde un viss tas pamatīgi iedragāja." Pirmajā kovida vilnī viņš pazudis teju bez balss un vairāk nekā pusgadu apmeklējis dažādus ārstus. Tam par iemeslu bijuši psiholoģiski pārdzīvojumi. "Tev apkārt ikdienā ir ģimene, un tu nezini, vai tu varēsi viņus uzturēt… Neviens nezināja, kas būs. Ļoti smags laiks, kad tagad atceros, man reāli gāja ciet šīberis. Man pazuda saikne ar realitāti," viņš stāsta.

Kad jau viss pamazām atgriezies ierastajās sliedēs, sākās otrais kovida vilnis, un alkohols Mika dzīvē nemanot iezagās atkal.

"Otrajā vilnī es izdomāju, ka varu to darīt. Mēs ar sievu aizbraucām uz Toskānas vidieni, kas ir vīna paradīze. Un es aizgāju uz vīna darītavām. Bija saulaina diena, 30+ grādi. Un vienā brīdī tāds klikšķis, ka var taču dzert! Un tad atkal sākās šis periods… Es toreiz biju izdomājis, ka tas būs tikai vīns.

Un tas otrais vilnis kaut kā ar to vīnu pagāja daudz vieglāk. Vēlāk atgriezās iespēja atsākt iet uz klubiem, un es sev iestāstīju, ka arī džins ir ok un rums ir ok. Un tā tas viss sākās. Godīgi sakot, es nebiju gatavs par to runāt, bet tā ir sanācis, ka šī intervija notiek tagad, tik nozīmīgā manā dzīves posmā…"

"Un es saprotu, ja es šādi turpināšu, man nebūs ne dēla, ne meitas, ne sievas, ne mājas. Nekas īsti nebūs vairs," atklāts ir Miks.

"Šajā gadījumā fināla punkts bija tas, ka man sanāca piečakarēt vairākus tuvus cilvēkus," viņš stāsta.

Miks atklāti pasaka, ka viņam ir bijušas domas arī par pašnāvību. 

Viņš sapņo par laimīgu dzīvi bez problēmām. Šajā brīdī viņš esot laimīgs, bet vēloties tāds palikt arī turpmāk. "Es vēlos nepazaudēt to, kā dēļ esmu laimīgs. Mana laime vienmēr ir bijusi ģimene, mājas."

Pilnu interviju skaties video:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu