Brīdina par krievu hakeru draudiem Lielbritānijas kritiskajai infrastruktūrai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Hakeris. Ilustratīvs foto
Hakeris. Ilustratīvs foto Foto: Pixabay

Krievijas hakeri cenšas radīt traucējumus Lielbritānijas kritiskajai infrastruktūrai vai pat to izpostīt, uzskata Lielbritānijas valdības amatpersonas, brīdinot, ka ir jādara vairāk, lai viņus apturētu.

Lielbritānijas Nacionālais kiberdrošības centrs izdevis oficiālu brīdinājumu par draudiem valsts elektrības, ūdensapgādes un citu kritisko sistēmu operatoriem, mudinot nostiprināt drošības pasākumus.

"Man nešķiet, ka mēs darām pietiekami, lai aizsargātu mūsu infrastruktūru no kiberdraudiem, ko rada ar Krieviju saistīti grupējumi," atzina centra direktore Lindija Kemerona.

Draudus rada hakeri, kas simpatizē Krievijai, tiesa, tas obligāti nenozīmē, ka viņus vada Krievijas valsts, norādīja kabineta ministrs Olivers Daudens.

Viņi kiberjomā ir kas līdzīgs Krievijas algotņu grupējumam "Vagner", kas kopā ar Krievijas regulāro vienību karavīriem karo Ukrainā, skaidroja ministrs.

Kaut arī šiem hakeriem šobrīd nav jaudu, lai nodarītu lielu kaitējumu Lielbritānijas sistēmām, šie draudi pieaug, viņš brīdināja.

"Šo draudu atzīšana nav kas tāds, ko mēs darām labprāt", tomēr ir nepieciešams "uzņēmumiem saprast pašreizējos riskus, kas tiem ir, un spert soļus, lai aizsargātu sevi un valsti", kiberdrošības konferencē Belfāstā uzsvēra ministrs.

Karam Ukrainā ieilgstot, hakeri var mainīt savu fokusu no Ukrainas uz Rietumiem plašākā izpratnē, brīdina Nacionālais kiberdrošības centrs, kas ietilpst Lielbritānijas kiberizlūkošanas pārvaldē GCHQ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu