Pensionēšanās vecumu varētu celt vien tad, kad cilvēki sāks dzīvot ilgāk, norāda Siliņa

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pensionārs. Ilustratīvs attēls.
Pensionārs. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova / LETA

Pensionēšanās vecumu varētu celt vien tad, kad Latvijā uzlabosies veselības sistēmā, kā arī uzlabosies sabiedrības atbildība pret savu veselību un cilvēki sāks dzīvot ilgāk, trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja labklājības ministre Evika Siliņa (JV).

Siliņa norāda, ka pašlaik būtu pāragri runāt par pensijas vecuma celšanu Latvijā, jo vidējais dzīves ilgums nav tik liels, lai to spētu izdarīt.

Tāpat viņa pauž viedokli, ka ir jādomā par to, lai pievilinātu augsti kvalificētus darbiniekus no ārzemēm konkrētam laikam, vai arī tādus darbiniekus, kuri paliek šeit un veido savu dzīvi.

"Mēs varam būt atvērtāki, lai pievilinātu darbiniekus no daudzām valstīm, bet ne no Krievijas un Baltkrievijas," norāda Siliņa.

Ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA) norāda, ka ārzemniekiem nav lielas vēlmes šeit strādāt, kā arī jau pašlaik kvalificētam darba spēkam nav problēmas nokārtot Latvijā darba vīzas.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) valdības sēdē 6.aprīlī izteicās, ka Latvijā neizbēgami būs jādomā par pensijas vecuma celšanu. Premjers to pauda, diskutējot par valsts ekonomisko stāvokli un tā uzlabošanas iespējām pēc informatīvā ziņojuma par Latvijas Stabilitātes programmu 2023.-2026.gadam uzklausīšanas.

Vēlāk viņš skaidroja, ka pensionēšanās vecuma celšana nav šī Saeimas sasaukuma jautājums, taču pie tā nākotnē var nākties atgriezties, jo valstī arvien akūtāk trūkst darbaspēka.

Savukārt labklājības ministre Evika Siliņa (JV) Latvijas Radio norādīja, ka Latvijā aizvien turpinās jau iesāktā pensionēšanās vecuma celšana, kas 2025.gadā sasniegs 65 gadu vecumu, un jauna reforma pašlaik netiekot plānota.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu